Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

Det er endnu et Lego-spil med forbindelse til en stor filmudgivelse, men har TT Games stadig det magiske touch?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Alt er det samme. TT Games tager noget cinematisk materiale, plukker de mest ikoniske scener fra, og smører et godt lag Lego-humor på. Det er en velkendt opskrift, og en vi efter flere år og flere tie-ins senere er ved at miste smagen for. Alligevel vækkedes vores smagsløg til live, efter det seneste spil i serien serveres på vores konsol-tallerken.

Det er nok mest på grund af licenset, og måden det er blevet håndteret på. I modsætning til for eksempel Lego Hobbit, der ligesom sin filmiske modpart var lidt for proppet med fyldstof, holder Lego Jurassic World fokusset lidt skarpere, og splitter sine tyve baner op i scener fra alle fire film. Dette betyder, at kun de bedste øjeblikke fra filmene kommer med, og det skaber nogle fantastiske baner.

En ulempe ved dette, er at man får svært ved at genkende størstedelen af de 100+ spilbare figurer, som man kan låse op for. Ansatte i parken og tilskuere, der kommer med på den voksende figurliste, er ikke ligefrem de mest spændende tilføjelser, i forhold til hvordan det var at låse op for figurerne i Lego Star Wars.

Når det kommer til hovedpersonerne, vil der helt klart være genkendelige ansigter iblandt, og studiet skal have ros for måden, de har skabt figurernes specielle evner, da de både er interessante, og giver mening i forhold til kildematerialet. Lex's skrig var irriterende i den første film. Nu kan de bogstaveligt talt smadre glas. For det meste bruges evnerne til at indsamle flere Legoklodser, men de er ofte også nødvendige for at komme videre i historien, som et hyl, der kan aflede en dinosaurs opmærksomhed på det rigtige tidspunkt, eller et hop, der gør det muligt at nå en højtliggende platform.

Dette er en annonce:
HQ
Lego Jurassic WorldLego Jurassic World
HQ

TT Games har en lidt anderledes tilgang til kildematerialet i denne omgang, og væver originale dialoger fra filmene sammen med nyt stemmeskuespil, og får så drejet scenerne i en humoristisk retning. Resultatet virker autentisk, underholdende og komisk. Humoren er simpel men ikke plat. Tag for eksempel køkkenscenen fra den første Jurassic Park-film; en af dinosaurerne ender med et hårnet af kirsebær, efter at have gennemsøgt et af skabene. Absurd men sjovt. Idet franchisen har formået at gøre menneskeædende dinosaurer til noget hele familien kan være med til at se på, passer blandingen her ganske godt med stemningen på en ganske finurlig måde.

Dette er en annonce:

Og ja, lad os ikke glemme dinosaurerne. Forskellen på dette spil og andre, der omhandler universet, er at man kan spille som tyve forskellige dyr i spillet, hver med deres egen unikke evne. Tidligt i spillet, hjælper man en triceratops med at blive rask igen, og får derefter lov til at tage styringen af den trehornede øgle, som kan smadre sig gennem barrierer og ind i nye områder. Man kan også sammensætte flere arter - muligvis et lille nik til Jurassic World - og derefter bruge sine kreationer i selve spillet.

Som det er tilfældet med de menneskelige figurer, har man brug for bestemte dinosaurer, for at få adgang til bestemte områder af parken, eller for at nå bestemte ting i områderne. Det er denne del, der småirriterer os ved Lego-spillene; det er selvfølgelig godt med genspilningsværdi, men spillets levetid forlænges bare på en kunstig måde, og man ender ofte med at stirre frustreret på aflåste områder.

Studiet mangler stadig at arbejde lidt på hjælpesystemet. Hvor vi sidste gang til tider sad fast, fordi vi ikke vidste hvad det næste vi skulle gøre var, får vi i denne omgang præcis at vide hvad vi skal gøre på kritiske tidspunkter i spillet, hvilket fik det hele til at føles mere som en interaktiv film. Måske rammer de plet med næste spil, men det er klart et element, som trænger til finpudsning.

Rent visuelt er spillet pænt nok, og det imponerer når de nye vejrsystem træder i kraft. Blanding af ny og gammel voice-over fungerer godt, og der er masser af god hentydende humor, som man nok kunne forvente. Selv de mest uhyggelige dele af filmene er gjort familievenlige, så selv de yngste kan være med uden frygt for mareridt om natten. Lego Jurassic World er endnu et vellykket familiespil i serien, som fungerer godt med co-op, og selvom nogle af os er ved at blive en smule trætte grundet den konstante strøm af spil i serien, kan vi af en eller anden grund ikke holde op med at spille det.

Lego Jurassic World
Lego Jurassic WorldLego Jurassic World
HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
God brug af kildematerialet, sjovt at styre dinosaurerne, serien høje standard er bibeholdt
-
Ukendte spilbare figurer, for mange områder er aflåste for at gennemtvinge genspilning, hjælpesystemet mangler afbalancering
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
Lego Jurassic WorldScore

Lego Jurassic World

ANMELDELSE. Skrevet af Martin Eiser

Det er endnu et Lego-spil med forbindelse til en stor filmudgivelse, men har TT Games stadig det magiske touch?Indlæser mere indhold