Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic

Så er ventetiden endelig overstået. Det er blevet tid til at træde ind i det storslåede Star Wars-univers.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Så er ventetiden endelig overstået. Det er blevet tid til at træde ind i det storslåede Star Wars-univers, hvor man kan være med til at forme historiens gang. Produktet, der er udsprunget af BioWares fertile skød, er en modig satsning, hvor tålmodighed er en dyd. Efter sejrsgangen på pc, med elskede titler som Baldurs Gate og Neverwinther Nights, er BioWares fokus nu blevet rettet mod vores sorte krydskasse. Resultatet er en titel, der kan få selv den mest mavesure kritiker til at bøje sig i støvet.

Vi befinder os atter i en fjern galakse engang for længe siden. Mens John Williams legendariske toner omspænder os i salig fryd, begynder en involverende oplevelse, der graver dybe spadestik i Star Wars-universets muld. Kraften, den mørke og den lyse side, lyssværdene og et væld af detaljer hvirvler rundt i en malstrøm af begivenheder, der antager episke proportioner. De skumle Sith danner modpol til Jedi-ridderne i en gribende historie, der tager sit udspring 4.000 år før den kendte saga. Som udgangspunkt er man blot en bonde i et spil skak, men langsomt udvikler man sig og udfoldes som en anden grim ælling. Vingerne folder sig ud, og kraften gennemstrømmer langsomt kroppen, mens de unikke begivenheder ruller forbi og afslører deres betydningsfulde last.

Gameplayet er et herligt miks af kamp, udforskning og actionsekvenser. Det hele følges fra en modig og funktionel tredje-persons-synsvinkel i bedste konsolstil. Under hjelmen dunker der dog et tungt RPG-dyr, der suger sin energi fra sidste opdatering til Dungeons & Dragons-reglerne. Har man lyst og tid kan man spendere timer i et modelleringsparadis af statistiker og egenskaber. I et sindrigt træk har man dog også muligheden for at overlade alle disse spekulationer til spillet, og blot koncentrere sig om, hvad øjet kan se. Stafetten samles her op, og man bevæger sig gennem et univers, der nærmest har sit eget liv. Tatooine, Kashyyyk og andre planeter er gengivet med kærlighed og giver illusionen af, at der er tale om organiske steder. Gaderne vrimler med liv, luftrummet gennembrydes af fartøjer og naturen er i evig bevægelse. Alt præsenteres med en ganske imponerende draw-distance, flotte animationer og detaljerede baggrunde. Medaljen har uvilkårligt også en bagside, og modellernes detaljegrad er blevet ofret på det hellige alter. Helhedsoplevelsen er dog intet mindre end imponerende og skaber den perfekte baggrund for oplevelsens vingefang.

Historien er på sin vis lineær, men byder i bedste BioWare-stil på et hav af sidemissioner. Disse giver et lækkert afbræk samtidig med, at der gives en dybere indsigt i de mange personligheder, som man falder over undervejs. På bedste rollespilsmaner spiller interaktion med omgivelserne nemlig en central rolle i forløbet. Ikke nok med, at man kan socialisere med omgivelserne, men man kan også tilknytte NPC’er til sit følge. Disse excellerer alle med interessante personligheder, hvilket er med til at rive tæppet væk under ens tilbageholdenhed, og efterlade een fanget i historiens spindelvæv. Det er en del af BioWares magi, at de forstår at gøre dialogen interessant og vedkommende. I et knald eller fald-træk har de sågar valgt at præsentere den kæmpe base af dialog gennem tale frem for tekst. Strategien er heldigvis lykkedes til fulde. Det er ganske enkelt bemærkelsesværdigt, hvor godt integreret og professionelt det hele fremstår.

Dette er en annonce:

Selv om det er herligt at være med i mini-spil og generelt udforske det elskede univers, så er det egentlige kerneområde centreret omkring kampene mod overmagten. Her fyres opgørene af i fuld 3D, der, trods framerate dyk, alligevel er ganske imponerende. Selv om der er dømt action på drengen, så er det også her virtuelle terningkast, der styrer begivenhederne. Det klassiske turbaserede kampsystem gemmer sig ubemærket under laserskudene og lyssværdenes summen.

Man kan selv vælge enten at stoppe begivenhederne eller bare give ordrer løbende. Systemet er intelligent gemt i let tilgængelige menuer under controllerens knapper. Efter lidt tilvænning skøjter man behændigt rundt i avancerede kommandoer. Efterhånden som man får nye færdigheder udvikler bevægelserne på skærmen sig også, og det er lækkert på denne måde at få visuel respons på sine anstrengelser. Ligeledes lækkert er det, at reel puzzleløsning og rollespil også belønnes - ikke kun kamperfaring. Faktisk er det svært at være andet end begejstret. På nær enkelte skønhedsfejl så er der tale om et ekstremt gennemarbejdet spil. Har man tålmodigheden, så er der ikke mange titler, der giver det samme afkast.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Yderst troværdig og velfungerende verden.
-
Et par dyk i frameraten fra tid til anden.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold