goty8

Årets spil 2008!

Hvad er egentlig årets bedste spil? Er det spillet, som har defineret en bestemt konsol? Er det spillet, som har udvidet rammerne for, hvad et spil overhovedet kan være? Er det en oplevelse, der sparker til din skabertrang eller dit indsamlingsgen, og som får dig at tænke i helt nye baner? I år er det dem alle sammen, og de kan møntes på kun et spil, nemlig Little Big Planet. Det definerer i den grad Sonys PlayStation 3, som værende andet og mere end bare en Blu-ray afspiller, og det fungerer som et pejlemærke for andre udviklere, i forhold til at bryde vanetækningen.

Men det hele skal ikke handle om Little Big Planet, der til trods for store ambitioner og endnu større visioner, ikke er det eneste, der har fornøjet os i år. Måske har spilåret sådan på makroniveau, ikke været ligeså stort og overvældende, som eksempelvis sidste år eller året før, men tendensen er tydelig: Spil bliver som en interaktiv oplevelse mere og mere spændende at følge. Ambitionerne er der, udviklerne er der, og for ethvert Family Ski eller Nitrobike, er der et Left 4 Dead eller Gears of War 2 - spil, der ikke hænger fast i fortiden, men som hele tiden forsøger at presse det bedste ud af underholdningsplatformen. Nogle gange satses der stort, som bl.a. i tilfældet med Mirror's Edge, der i den grad endte med at dele vandene, men det er altid bedre, at lave et hul i jorden, end det er at kravle langs husfacaderne med tarvelige, årlige udgivelser af serier, hvis eneste berettigelse er navnet.

Gamereactor værner ikke kun om det kunstneriske spil, der forsøger at vende op og ned på alting, for i bund og grund er vi lige så meget drengerøve, spilnørder og fans, som alle andre. Men når vi støder på det, så føler vi det som vores pligt, at gøre dig opmærksom på, at spil også handler om mere og andet end størrelsen på dit gevær. Velkommen til årets kåring af de bedste, interaktive spil i 2008. I magasinet kan du læse vores valg, der rummer alt fra design, grafik og lyd til teknik, imens kan du her på sitet læse en gennemgang af de fem bedste spil til hvert format.

Og så er der lige dig, ja dig kære læser. Du har sikkert også et bud på, hvad der har været årets bedste spil, og det vil vi naturligvis gerne høre om. Derfor er denne online-udgave af Årets Spil også tilegnet dig. Alt du skal gøre, er at læse dig igennem vores udvalgte spil, hvorefter du kan nominere din egen kandidat. Vi glæder os til at høre din stemme.


Fortsæt til første kategori >>

Foruden kategorierne i Gamereactors Årets Spil 2008, har vi også uddelt priser i en række andre kategorier. Disse kan du læse om i vores december-udgave..

Hvilket er dit favoritspil i år?
Vær med til at stemme! >>