Dansk
artikler

Ugens mobilspil - Uge 46

Unikke mobilspil, en fantastisk PC- og konsol-konvertering samt en meget sær puzzler er på menuen i denne uges artikel.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Hvis man har brug for en pause fra de mere vante konsol- og PC-udgivelser, som lige nu oversvømmer markedet, så kan man jo gøre det med mobilspil. Min tid er som de fleste gameres lige nu hovedsageligt afsat til de "rigtige konsollers" spil, men det betyder ikke, at denne uge var kedelig på mobilfronten. Faktisk var den rystende god.

Der var overraskende stor fokus på Chromecast i denne uge (også i forbindelse med iDimserne). Således så vi en række klassiske familie-brætspil konverteret til mobiler med understøttelse af Chromecast. Blandt andet Monopoly. Vi fik også en app til Assassin's Creed: Unity. Den kan du læse om i undertegnedes blog.

Tales from the Borderlands blev ikke overraskende annonceret ud til udgivelse på iOS senere i år af Telltale Games. Det skal nok glæde en del med hang til udviklerens episodiske spil. Kender du dem ikke så gør dig selv en tjenest og hent The Walking Dead, som er gratis at hente lige nu for første del af både sæson et og sæson to.

På spilsiden fik vi en række perler i vidt forskellige genrer. De var alle så gode, at jeg faktisk dropper ugens advarsler, da de dårligste spil alligevel var gratis at hente, så du kan tage chancen uden problemer.

Candy Crush Soda
Apropos dårligt. Det er elsket og spillet af millioner, det hiver kronerne hjem i en hastighed, der er foruroligende, og det er ægte pay-to-win. Det er naturligvis Kings efterfølger til Candy Crush. Nu med sodavand og samme grad af in-app-purchases. Til prisen på den mest solgte IAP-enhed i spillet, kan man købe alle disse på én gang: WarGames, Puzzle Craft, Dungeon Story, 10000000, Blood Jewels, Knack, Piyo Blocks 3 og Doctor Who - og få langt mere match-underholdning for pengene, hvis du spørger mig. Men det gør man åbenbart ikke. Og selvom det her er en personlig gennemgang af ugens mobilspil, vil jeg naturligvis nødig have, at jeg skal anklages for at være rasende subjektiv. Derfor har derfor også inkluderet to billeder fra det nye spil, der viser de to vigtigste mekanikker i rækkefølge. God fornøjelse.

Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Udvikleren bag det fortræffelige Monument Valley kom ud med en fin lille udvidelse til den anderledes puzzle-oplevelse kaldet The Forgotten Shores. Denne koster kun DKK 13 og er en hyggelig tilføjelse, der igen er mere en oplevelse end en stor udfordring. Det faldt dog ikke i mobilejernes smag, da de fleste åbenbart mente at "man ikke kan tage penge for ekstra indhold". Så pludselig faldt det oprindelige spil gevaldigt i karakter på App Store, hvilket fik folkene bag til at skrive dette på Twitter: "Seems quite a few people have gone back and 1 star reviewed Monument Valley upon update because the expansion was paid. This makes us sad." Dette er, hvorfor vi oversvømmes af freemium-skrammel. Stem med pengepungen og betal udviklerne for deres arbejde eller lev med evige freemium-udgivelser, hvor du betaler for at spille konstant.

Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Men nu til ugens fulde spiludgivelser.

Lidt usædvanligt er listens første spil - bemærk, at jeg herved behændigt undgår at anerkende Candy Crush Saga med den sætning - kun ude til Android.

Ellers er det som sædvanligt ude til iPad det hele, iPhone det meste og en del til Android også. Alle billederne (minus Huey) er fra iPad Air 2, og alle spillene kan uden undtagelse anbefales i denne uge.

Huey
To danske gutter danner sammen udviklerhuset FragmentTwo. De står i denne uge bag en lille platformsperle til Android (kommer senere til iOS - billederne her er fra Nexus 7). Hvis du vil kastes tilbage til dengang Mario og WonderBoy regerede, så er dette valget. En sød lille dino skal kæmpe sig gennem et hav af baner, og det resulterer i en masse fornøjelige olschool-platformerier af den slags som MegaDrive og Super Nintendo excellerede i. Der skal hoppes, dobbelthoppes og hoppes på fjender, gribes fat i tov, trykkes på kontakter, svømmes og meget mere. Styringen er god med to store knapper og en højre/venstre-tast i den ene side. Der er kort sagt ikke meget at udsætte på det fornøjelige platformspil. Det er gratis at hente med et unlock af spillet til (så vidt jeg kan se) DKK 12, og det bør du gøre.

Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Zombie Objective
Zombier og skydespil. Enormt originalt, ikke? Ikke desto mindre, får man, hvad man forventer, endda ganske gratis. Du skal redde gidsler, hente forsyninger eller pløkke zombier på en god bunke mindre baner. Skydespillet tilbyder mulighed for autofire, som skyder, så snart en zombie er i sigtekornet, hvilket naturligvis gør dette spil særligt velegnet til de af jer, der ikke kan døje de mange virtuelle knapper på FPS-spil i touch. Det er simpelt og ganske fornøjeligt. Og så har det den der (u)charmerende stemning, som man kunne forvente af et PC-skydespil fra for ti år siden. Prøv det, hvis det lokker.

Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Flyhunter
Her får du en nuttet platformer til både Android og iOS. Det er udviklet af nogle veteraner i animations-branchen, og det kan oftest fornemmes. Mellemsekvenserne er underholdende og sjove, og jeg greb endda mig selv i at klukke med på den såkaldte tutorial, hvilket ellers er en yderst sjælden ting. Du skal hoppe på platforme, slå fjender med din fluesmækker og ellers samle et mylder af finurlige insekter ind. Det sker over en række farverige baner i selskab med en yderst nuttet hovedperson. Jeg har spillet for lidt på denne til at give en endelig dom, men det tegner godt.

Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Space Age
Er du mere til eventyr-spil af den gamle skole, så er det Space Age, du bør kigge i retning af. Styringen er simpel et-fingers-tryk, og så skal du ellers redde din egen og kollegaernes rum-numser fra farerne på en puzzle-fyldt og pixeleret planet. Et stemningsfyldt soundtrack og en god stereo-oplevelse gør hovedtelefoner til et must, hvis du skal på oplevelsestur på den fremmede planet.

Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Crystal Siege
Crystal Siege blander historie, rollespil og tower defense sammen til en rigtig fed oplevelse. Der er masser af tårne, der i vanlig stil kan opgraderes og udvides, ommøbleres eller forbedres på alskens måder, med alskens evner. Der er en ridder på en grif, der kan kæmpe, optjene erfaringspoint, lære specielle evner, opsamle loot og skifte udstyr. Der er interaktive elementer på skærmen, som en hængbro man skal ryste for at smide fjenderne af, og der er kort sagt så meget indhold her, at man umuligt kan kede sig, hvis man er til tower defense-genren. Samtidig er tegnestilen lækker og farverig med rigtigt mange fede detaljer.

Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Framed
Apropos fede detaljer, så er her et spil, der ikke er som noget andet, jeg nogensinde har set. Det er stilistisk, simpelt og lækkert. Det udspiller sig som en tegneserie, men det unikke her er, at du præsenteres for en side af tegneserien, og trykker du play, får du historien i animeret form - hvor det går galt for hovedpersonen. Derefter er det op til dig at rokere rundt på vinduerne i tegneserien, indtil din helt når fra A til B uskadt. Eksempelvis ved at iagttage en bunke døre, hvor helten går ind, og hvor han kommer ud, og så rokere dem rundt, indtil han undgår at gå ud de forkerte steder - eksempelvis ved en vagt. Det er kort sagt en meget meget anderledes puzzler. Snup den, hvis du vil have en på opleveren med din iDims. Det kommer du ikke til at fortryde.

Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Xcom: Enemy Within
Måske har du allerede læst min anmeldelsen af den glimrende mobilkonvertering af originalspillet fra 2K, ellers kan du gøre det her. Siden dengang er spillet blevet rettet gevaldigt, og de fleste af mine kritikpunkter i anmeldelsen er ikke længere til stede. I denne tilføjelse til originalspillet får du endnu en række forbedringer og udvidelser. Har du ikke købt den første udgave, kan du således roligt springe den over, og bare snuppe denne, der inkluderer det hele og mere til. Du får kort sagt PC- og konsol-spillet klemt ned på din tablet. Det er imponerende. Denne gang har du alle de ekstra detaljer, som rustninger og udstyr der kan farvekodes, en ny race, mulighed for alternative udgaver af : økonomien, skadesfordeling, opgraderinger, erfaringspoint, tropper, sigtevinkler og meget meget mere. Du kan også spille som Ken Levine, Otto Zander, Joe Kelly eller Sid Meier, der ganske sikkert er kendt af de fleste med hang til computerspil. Men vigtigst af alt, så får du et af de bedste, mest fornøjelige og dybeste turbaserede kampspil overhovedet i denne pakke. Ude både til Android og iOS.

Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46

Vainglory
Vi startede ugens mobil-artikel med en foreløbig Android-eksklusiv titel, og slutter med én til iOS. Ugens måske bedste spil er kun ude til Apples iDimser og er på en gang en blæret opvisning af grafiklir, men også samtidig et vidnesbyrd om hvor godt touch kan fungere, hvis udvikleren tænker sig godt om. Det er kort sagt et MOBA som League of Legends, men skræddersyet til mobiler - ligesom mobilspillet Fates Forever var det. Her er de typiske tre spor dog skiftet ud med ét, og delmål placeret i en skov i bunden af skærmen, mens kampene består at singleplayer-øvelser eller 3-mod-3. Men ellers er ideen, som vi kender den fra typiske MOBA-spil. Du skal nå fra din ende af lejren til modstanderens og derefter smadre denne. Det sker ved hjælp af en bunke (u)undværlige medhjælpere, opgraderinger af dine evner samt våben og naturligvis en helt. Denne helt er som ved LoL gratis at låne, men kan købes for in-game-penge eller de rigtige af slagsen. En ny sjov detalje er det såkaldte Kraken-monster, som hvert hold kan kæmpe om at "tæmme" og derefter sende løs mod fjenden i kamp. Det giver en ekstra dosis panik, til et i forvejen solidt spil. Et nynneværdigt soundtrack og en utrolig lækker stil, gør at dette spil, som er skabt af tidligere Blizzard- og Rockstar-ansatte, fortjener en plads på din iDims. Det er gratis at hente uden skyggen af timere. Bravo!

Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46
Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46Ugens mobilspil - Uge 46


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.