Dansk
artikler

Ugens mobilspil - Uge 47

Call of Duty i byg-og-vent-form, solide efterfølgere og masser af gratis spil til Android og iOS

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Du kender efterhånden smøren: Her får du chefredaktørens udvalgte mobilspil for ugen der gik. Alle er ude til iPad, de fleste til iPhone og en del til Android. Alle billederne er hjemmeknipsede fra iPad Air 2.

Velkommen til endnu en uge med mobilspil. Her får du overblikket over uge 47.

Jeg er personligt ikke til sportsspil udover det fortræffelige Backbreaker, men til de af jer, der er, dukkede Rugby Nations 15 og Football Manager 2015 op i app-butikken.

Ubisofts ANNO: Build an Empire røg også endelig ud af testfasen, og kan hentes for ingenting, ligesom man kunne score hurtige penge til Far Cry 4 ved at hente den nye FC4 Arcade Poker app. Og så var der et hav af "toilet-spil", som ganske enkelt ikke lokkede meget længere end startskærmen.

Den måske største nyhed i denne uge var dog, at Apple fremover har skiftet free/gratis-mærkatet ud med get/hent. Vi er nu et lille skridt nærmere på at informere den uvante mobilgamer om at freemium, sjældent er gratis at spille, med mindre man er en tålmodig sjæl eller yderst standhaftig.

Apropos freemium, så er listen i denne uge fyldt med spil, der alle er gratis at hente, og som ikke konstant presser dig til at benytte kreditkortet (med undtagelse af CoD: Heroes). Faktisk gør især Skater Dash en dyd ud af at understrege manglen på købepres. De tre premium-undtagelser på listen er efterfølgerne til Kingdom Rush, Offroad Legends og Earn to Die, der alle lader dig købe spillene.

Lad os starte ud med et spil, der allerede er ude, men som snart får en massiv opdatering.

3D MMO Celtic Heroes
Celtic Heroes er et ganske fint mobil-MMO, der i bedste Elder Scrolls-stil leverer fantasy og kampe mod alskens fjender. Spillet har været ude i noget tid og er gratis at hente og spille. Det får dog en større opdatering til december både hvad angår indhold og grafik (sidstnævnte gennem en ny såkaldt Destiny-motor), og derfor bør du holde et vågent øje med denne. Styringen er fin med relativt pad og enkelte virtuelle knapper til de væsentligste funktioner. Her er lidt billeder fra betaen. Savner du lidt fornemmelse af Skyrim og en bunke quests i kolde omgivelser, så kan du passende prøve kræfter med denne. Spillet kan hentes gratis til Android og iOS.

Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Skater Dash
Har du spillet Jetpack Joyride, så ved du nogenlunde, hvad du går ind til her. Det er en endless runner, hvor highscores er det ypperste mål. Om spillet siger udvikleren selv: "Vi elsker selv at spille mobilspil, men vi er ikke glade for udviklingen med reklamer og betalingsincitamenter, der bliver presset ned over spillerne og medvirker til at ødelægge spiloplevelsen. Som spiludviklere forstår vi udmærket, at der skal tjenes penge; men vi vil gerne gøre det anderledes i forhold til den negative trend, som vi i dag ser i spilindustrien". En nobel udtalelse omkring et hærdeligt lille spil. Spillet er gratis at hente til iPhone og iPad.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Wild Wild West
Til iDimserne er der endnu en pixeleret og ganske fin lille runner (eller mere præcist en auto-scroller) med powerups, fælder, skydevåben, sværd og naturligvis jagten på point. Du ved bedst selv, om du har brug for mere af den slags i dit liv.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Tiny Necromancer
En masse mikroskopiske platformbaner får dig til at storbande af din skærm, hvis du har det ligesom mig med Meatboy-lignende platformspil. Det er ubønhørligt svært og hektisk men ganske sjovt. Denne kan hentes både til Android og iOS til prisen på ingenting.

Ugens mobilspil - Uge 47

Checkpoint Champion
En simpel topdown-racer med fokus på lige så simpel styring er på menuen her. Tryk på den ene side af skærmen for at dreje med uret, og den anden for at dreje mod. Hold begge fingre på skærmen for turbo og ræs så ellers gennem en masse miniput-baner i forsøget på at nå målene, inden tiden løber ud. Fornøjeligt og med fine detaljer, men mest velegnet til ultra-korte spilsessioner.

Ugens mobilspil - Uge 47

The Last Door
Et yderst stemningfyldt adventure-spil af den gamle skole med ultra-pixeleret grafik er, hvad vi får her til Android og iOS. Det er gratis at hente, og hele spillet kan så åbnes op for et beskedent pengebeløb, hvis du nyder det. Jeg fandt stilen utrolig lækker, men samtidig for pixeleret til at jeg kunne finde hoved og hale i alle detaljerne. Til gengæld var jeg blæst bagover af Carlos Violas utroligt smukke soundtrack. Dejlige klassiske toner gør, at du bør hente denne og lytte med. Måske du bliver grebet af spillet også.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Crossy Road
Kan du huske Frogger? Men er du mere til kyllinger? Eller tyre, eller hunde, kaniner... eller robotter og troldmænd. Der er så pokkers mange figurer i dette spil, der tager det klassiske arcade-spil og genfortolker det. Det er veldesignet og simpelt at spille. Og så er det yderst vanedannende. Crossy Roads er ude til iOS, og du bør absolut hente det, hvis du vil bruge noget tid på at forsøge at krydse tætpakkede veje og floder. Det er som sagt gratis uden anmasende betalingsmekanikker eller timere. Nye figurer med tilhørende nye evner og baner kan åbnes ved et lotteri i spillet eller købes for rigtige penge, og det er, hvad der er af grib-til-pungen-mekanikker. Crossy Road er utroligt charmerende, som sagt vanedannende, vellavet og med det der helt særlige drys af spilmagi. Og så er det velegnet til længere spilsessioner såvel som korte pauser. Hent det. Jeg er glad for, at jeg gjorde det. For nogle mobilgamere vil dette ganske sikkert være ugens spil.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Offroad Legends 2
Apropos anmasende betalingsmekanikker og timere. Elskede du Trials Frontier, men kom den ret irriterende forretningsmodel i vejen for spilleglæden, så bør du snuppe denne. Det klassiske spil, Offroad Legends, (der findes til både Android og iOS) har nu fået en efterfølger, der i skrivende stund kun er ude til iOS. Masser af baner til solospilleren, turbaseret multiplayer, tons af opgraderinger, finjusteringer samt varierede baner og en god styring er på menuen i denne stunt-racer. Den er absolut værd at bruge lidt kroner på at hente, hvis du har fået nok af freemium-alternativerne. Stem med pengepungen.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Earn to Die 2
Her er endnu en klassiker til Android og iOS, der i første omgang får en efterfølger på iPhone og iPad. Denne kan vel bedst beskrives som en rogue-like forklædt som en sidescrollende racer. Du opgraderer din øse (eller øser) i et forsøg på at nå så langt som muligt i en zombieinficeret verden. Det er sært vanedannende konstant at forsøge at nå lidt længere, og efterfølgeren kan ligesom forgængeren anbefales, hvis du har lyst til lidt hjernedødt zombie-ræs.

Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Call of Duty: Heroes
Nu er vi tilbage i velkendt freemium-land. Activision har denne gang hyret folkene bag det i begyndelsen fortræffelige Galaxy Factions (der dog blev kørt nærmest i sænk af skiftende mekanikker og haltende opdateringer) til at lave endnu en Clash of Clans-klon baseret på den kendte skydespilsserie. Så mangler vi bare Call of Duty: Flappy Drone og vi kan gå i graven velvidende, at penge betyder mere end kærlighed til licensernes ophav.

Ugens mobilspil - Uge 47

Det er dog ikke helt en katastrofe dette her. For Faceroll Games har forfinet de mange detaljer, som vi så i Galaxy Factions. Du kan nu styre dine helte (der inkluderer kendinge som Captain Price, Wallcroft og Soap), grafikken er ægte 3D og ganske nydelig, mens mekanikkerne har en del variation i form af airstrikes og andre velkendte Call of Duty-taktikker. Men det er stadig et byg-vent-angrib-spil fremfor en ordentlig shooter, hvilket er en smule skuffende. Det er dog gratis at hente (og vanen tro for genren fyldt med timere og andre forhadte freemium-mekanikker).

Den her lader jeg være op til dig, om der skal jubles eller grædes over. Jeg ender sikkert med at bruge en del timer på spillet, indtil ventetiden på konstruktionerne bliver for høj. Leder du efter en mere fuldfed Call of Duty-oplevelse, vil jeg anbefale Call of Duty: Strike Team, der byder på nye velgennemtænkte mekanikker til både iOS og Android. Denne er dog i skrivende stund kun ude til iOS.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Kingdom Rush: Origins
Tag det klassiske tower defense-spil og tilsæt... uhm ingenting? Jeg ved ikke om der sker mere i denne titel end det, som de første par baner byder på. Jeg har ganske enkelt ikke testet det synderligt grundigt, men kan kun konkludere, at det ligner mere af det, som jeg elsker ved Kingdom Rush-serien, og det alene er nok til, at jeg ved, at jeg kommer til at bruge dage på denne. Du kan umiddelbart passende tage hvilket som helst af de tre fortræffelige spil i serien, hvis du er fristet, eller denne hvis du bare savner mere. Den ryger med på en tredjeplads til både Android og iOS, hvis du er til TD-genren. Er du mere til byg-og-vent, kan du passende erstatte denne anbefaling med Call of Duty: Heroes. De ser begge ud til at være gode eksempler på deres respektive genrer.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Darkness Reborn
En dungeon crawler i miniformat med masser af loot og... timere. Det er gratis at hente til både Android og iOS, og så vidt jeg har oplevet, kan du spille en time eller to, før du pænt må vente på (eller betale for) at genopfylde din helts energi. Det er dog flot og med god styring, og det er perfekt underholdning, hvis du har brug for et loot-fix fra tid til anden. Jeg har ikke fortrudt mit download af denne.

Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Gems of War
Kan du huske, og elskede du, Puzzle Quest-serien, så læs hastigt videre eller sus ind og download denne matchpuzzle-perle til iOS. Det er folkene bag den kendte rollespils/matchpuzzler-hybrid, der er tilbage med nyt. Denne gang er der samlerkort med i puljen, som kan bruges til at forstærke dit holds evner eller udvide dine valgmuligheder, når det kommer til holdmedlemmerne i den heltemodige kvartet. Det er en freemium-titel, og derfor er jeg naturligvis en smule skeptisk. Indtil videre har jeg dog ikke oplevet begrænsninger hverken i singleplayer eller online-multiplayer (hvor sidstnævnte er svært fængende).

Jeg har været rasende godt underholdt af den fornøjelige puzzler. Det ser samtidig mest af alt ud til at være kostumer og kosmetiske ændringer, du kan bruge dine penge på, så ingen umiddelbar grund til alarm her. Lydsiden er i top, og det samme gælder den grafiske stil.

Det havde kort sagt været en halvkedelig uge på mobilspilsfronten, hvis det ikke var for denne titel. Gems of War er for mig ugens mobilspil, og den bør du hente.

Ugens mobilspil - Uge 47
Ugens mobilspil - Uge 47Ugens mobilspil - Uge 47

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.