Dansk
artikler

Ugens mobilspil - Uge 48

Kig med her, hvis du er nysgerrig på en af de bedste uger længe på mobilspils-fronten...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Denne uge med mobilspil var fantastisk. Som altid findes alle de nævnte spil fra artiklen her til iPad, de fleste til iPhone og en del til Android. Alle billederne er taget fra iPad Air 2.

Uge 48 vil jeg huske som en af de bedste uger for mobiludgivelser i nyere tid. Ikke alene fik vi nogle vanvittigt kompetente strategibud, der inkluderer en tung sag i bedste Civilization-stil, men også små og hyggeligere bud på turbaseret kampe, en slags tower defense, en turbaseret dungeon crawler (faktisk mere end en), en genudgivelse af en Xbox-klassiker, nogle enormt underholdende fysikpuzzlere med masser af charme og meget mere. Der kom også en app til iOS, der lader dig holde styr på dine garnisoner i World of Warcraft, den hedder Wowhead Garrison Timer, mens Android-ejerne kunne få styr på Steamudsalg med Steam Sales.

Men nu til ugens spil.

Den mest ventede titel var for mange måske:

Oddworld: Stranger's Wrath
Kan du huske Oddworld: Stranger's Wrath? Det klassiske skydespils-eventyr til Xbox er nu ude til iPad. Jeg synes hånden på hjertet, at det virker en anelse pixeleret til tider, men det kan man vel næsten kun forvente med tanke på originalspillets alder. Styringen er ganske hæderlig, dog uden helt at nå nogle af de bedste konkurrenters bud på FPS-underholdning med touch. Der er dog understøttelse for controllere, så har du sådan en, så får du et gensyn med det fulde spil her. Der skal skydes, løses puzzles og så kan du skifte mellem tredjeperson og førsteperson. Konverteringen fejler bestemt ikke noget, og det er en konvertering, som er blev finpudset de rigtige steder. Jeg er dog ikke sikker på, at jeg gider spille genudgivelsen med touch. Smid den på listen hvor du har lyst.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Kinectimals Unleashed
Hvis du kan huske det Kinect-baserede dyrepasningsspil til Xbox 360, så ved du hvad der venter dig her: Nuttede dyr, flot grafik og masser af pasning og plejning af en række forskellige dyr. Denne gang tages springet væk fra tiger-dyr, og nu er det menneskets bedste ven, hunden, som skal passes. Nuttet, gratis og ikke noget for mig. Det første spil er ude til både Android og iOS, men denne er i skrivende stund endnu ikke at finde på Google Play.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Der var også en bunke titler, der måske kan underholde, men som ikke fangede mig. De kommer her: Delivery Boy Adventure (iOS og Android) byder på uretfærdig og knaldhård platform-gaming, der leder tankerne hen på Pizza Boy (iOS) og Mario uden nogensinde at nå dem til sokkeholderne. Raby (iOS) bød også på platformerier med rigtig god styring og flotte omgivelser. Desværre fandt jeg Raby værende så kedeligt at ti minutters spiltid føltes som måske fem år. Så var der Oh My Giraffe (iOS og Android), der er hamrende charmerende. Her skal du forsøge at overleve i rollen som giraf, mens du spiser mad og løber fra glubske løver. Det gøres ved at styre din girafs hals og guffe løs. En sjov oplevelse - i omkring fem minutter. Devils Demons (iOS) er et af de turbaserede dungeon crawlers, som vi blev budt på, men konkurrencen var hård i denne uge, og denne kunne ikke leve op til de bedste af slagsen.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Indtil den 7. december kan i øvrigt du være med til at støtte arbejdet med AIDS ved at købe de såkaldte Project Red-apps på App Store. Både EA, Ubisoft, Supcercell og mange andre er med på vognen, så der er nogle fine titler, der støtter op om velgørenheden. Alt salget (inklusiv Apples del) går ubeskåret til støtte og forskning i den dødelige sygdom.

Ugens mobilspil - Uge 48

Mens vi venter på The Witcher 3: Wild Hunt, så dukkede The Witcher Adventure Game-brætspillet op i virtuel form til Android-tablets og iPad. Det ser utroligt dybt og spændende ud. Jeg var dog ikke helt solgt på stilen, der mindede mig mere om et freemium-spil end en fuldblods-udgivelse, måske du har det anderledes. Er du nysgerrig på spillets mekanikker kan en 16-siders PDF, som dækker det fysiske brætspils regler, hentes her. Jeg fatter stadig kun omkring det halve af, hvad jeg foretager mig, og jeg ved ikke helt, om jeg er underholdt. Mit råd: tjek instruktionerne, og se om du er fristet. Der er desværre nogle bugs hist og her, som gør, at jeg vil anbefale at vente med et indkøb. Det endte derfor ikke som et af mine mest spillede, men måske det kommer.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Astro Boy Flight
Den japanske manga-serie med Mighty Atom (eller Astro Boy som han hedder herhjemme) blev i denne uge omsat til et hæderligt SHMUP til iOS. Jeg har dog personligt nok i Sky Force 2014 (iOS og Android), men er du fan af Osama Tezukas tegneserie, kan du jo tjekke spillet ud. Det er gratis at hente.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

TravelShootingJP
Hey Space Harrier, er det dig? Nåe nej, det er det jo tydeligvis ikke, selvom fjendeformationerne, omgivelserne og bosserne er stort set de samme i dette spil til iPhone. Men i hovedrollen er der her en japansk skolepige med en elguitar, så det er jo noget helt andet end Yu Suzukis klassiske arcade-shooter. Det er gratis at hente, og ikke helt dumt.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Nu til ugens toptitler for uge 48. Jeg har som sagt sjældent været så godt underholdt, og kan du ikke finde noget der frister på listen, så kan jeg kun konkludere, at det er fordi du ikke vil forenes med formatet, hader turbaserede spil eller afskyr puzzlere, for spillene fejler bestemt intet. Faktisk er flere af dem ret fantastiske.

Wicked Lair
Den mest pudsige af strategispillene i denne uge er måske Wicked Lair til Android og iOS. Her bygger du i bedste Tiny Tower-stil en dungeon op, slipper monstre løs i den og laver fælder. Undervejs flytter bosser så ind, og det er i bund og grund det. Problemet er naturligvis den enorme bunke helte og heltinder, der konstant går på eventyr i grotten for at finde skatte. Det er naturligvis dit job at forhindre dem i at nå særligt langt. Og så er kimen ellers lagt for en masse fiflen med opgraderinger, nye monstre, fælder og meget mere. Gratis at hente, med en IAP, der lader dig købe flere forskellige typer grotter. Fair freemium, finurligt og vellavet. Det remaket af Dungeon Keeper kunne have været, bare i 2D.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Swish!
Har du altid drømt om at spille basketball i rummet, så er der nu et spil til Android og iOS, som opfylder det ønske - sådan da. Faktisk ville det nok være mere korrekt at beskrive dette som en kompetent Cut the Rope-klon, uden at lighederne dog nogensinde bliver for store. Du samler stjerner, rammer nettet, skyder din bold gennem portaler og meget mere. Det hele sker ved at sende din bold af sted i den rette bane á la Angry Birds eller mange andre fysikpuzzlere. Hent det, hvis det lyder som noget for dig. Du bliver næppe skuffet.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Arcane Quest 2 RPG
Kan du ikke få nok af turbaserede strategispilskampe, og elsker du klassiske brætspil som Heroes Quest, så vil du ganske sikkert synes godt om Arcane Quest 2, der udkom til Android og iOS. Du får ikke verdens kønneste grafik, men mekanikkerne i spillet fejler intet, der er otte klasser, masser af udstyr og ifølge udvikleren en mere end 50 timer lang kampagne. Det er ganske fornøjeligt at loote dungeons og bekæmpe monstre her. Gratis at hente med mulighed for at købe to udvidelsespakker for mindre end en tier stykket. Giv det en chance.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Swords of Anima
Forlanger du lidt mere af dine turbaserede spil end bare følelsen af et brætspil, så er det til gengæld Swords of Anima på iOS, du skal kigge i retning af. Her er der masser af opgraderinger, helte og fjender. Stilen er ganske anderledes, og jeg svingede konstant mellem at beundre og hade den. Tag at kig på billederne, og hvis du er solgt på stilen, så kan du roligt hente det. Du får simple mekanikker som defend, angrib eller flyt, men det er i de mange figurer og disses evner, at du finder dybden. Lydsiden er samtidig ganske god og består af pudsige rytmer og musik, der mest af alt leder tankerne hen på Borderlands end traditionel fantasy. Lovende turbaseret strategi med en fin historie.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Dynasty of Dungeons
Med Dynasty of Dungeons begynder det for alvor at ligne noget i denne uge. Her får du en enorm verden at boltre dig i. Du sender din gruppe af eventyrere af sted for at overtage landkortet, så du kan tjene penge på skatter og meget mere. Samtidig kan du hverve overvundne bosser til dit eventyr, og på den måde skabe en ret broget skare af kampfæller på dit hold. Stilen er utrolig lækker og styringen simpel. Ved hver kamp positionerer du dine figurer, så de står strategisk bedst i forhold til modstandernes styrker og svagheder, og så kæmper dine figurer automatisk, men det er op til dig at holde øje med hvornår deres evner kan bruges, og så sørge for at benytte dem på de mest givtige tidspunkter. Jeg blev ret grebet af denne dungeon crawler, der ganske vist er turbaseret, men føles som et action-spil. De mange figurer, den gode lydside og det lækre design er bare en ekstra bonus til et i forvejen godt gameplay. Det er gratis at hente til din iDims, og det bør du gøre.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Ugens tre bedste spil kommer dog her, og den bedste er ude til både Android og iOS. De to af dem var turbaserede og vidt forskellige, mens det tredje er en fysikpuzzler. Alle tre er hver en krone værd (det ene er faktisk gratis at hente, så det er svært at argumentere for ikke at gøre det).

Lucha Amigos
Her er en fysikpuzzler, hvor du kan forvente at smile bredt, mens du forsøger at løse de mange små enkeltskærmsbaner. Forestil dig pool tilsat varierede og utroligt charmerende figurer med hver deres evner, så nærmer du dig præmisset for denne lille spilsnack. Lucha Amigos har så fed en spansk turiststemning og så nuttede gale skildpadder, at man forelskes. Samtidig er styringen så simpel, som den kan være. Træk modsat dine skildpadder for at sende dem mod målet, og stryg i en retning for at skyde derhen (for de figurer der kan det). Det er simpelt, men det er superduper underholdning til din iPad eller iPhone. Snup den, hvis du er til fysikpuzzlere, minigolf, pool eller Angry Birds.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Trouble with Robots
En bunke robotter lander i en middelalderby, og så er fanden løs. Robotterne vil sikre lov og orden, og byens beboere er ikke interesserede i den slags indblanding. Forvent vanvittigt velskrevne dialoger, kaotiske kampe, masser af evner og godt design. Du sender en bunke figurer mod fjenden, og så kæmper de automatisk. Fidusen er dog, at du ved begyndelsen hver runde får en bunke kort med forskellige evner at gøre godt med. Her kan du eksempelvis heale dine tropper, tilkalde nye, kaste ildbomber og meget mere - faktisk meget mere, da du kan samle 48 kort. Det er hylende morsomt at se centauere argumentere for, at de ikke er heste, eller dværge, der påstår, at de er minehakkesælgere, da det ifølge robotterne er ulovligt at mine. Humoren er velleveret og lun, gameplayet godt og spillet gratis. Der er absolut ingen grund til ikke at hente denne.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Battle Lore Command
Battle Lore Command er dog ugens absolutte højdepunkt, hvis du vil have et spil i en genre, hvor touch gør det bedre end noget andet format: turbaseret strategi af den gamle skole. Her har du en bunke flotte baner med et mylder af hexagoner. Det er så din opgave at udtænke strategier og nedlægge fjenden, der i dette tilfælde er en grum klan kaldet Uthuk Y'llan. Hvor dette for alvor skiller sig ud, er ved dybden af spillet. Du skal tænke over kortets bevoksning, dine positioner, bygninger, dine krigeres morale, deres evner og naturligvis fjendens ditto. Men det er bare overfladen. Hver runde er delt ind i fire faser kaldet Lore, Command, Movement og Combat. Den første fase lader dig bruge specielle evner, i den næste udstikker du ordrer om dine krigeres formationer, i den tredje flytter du dine figurer, og i den fjerde kæmper du. Der er nok at holde øje med.

Ugens mobilspil - Uge 48

I Battle Lore Command gemmer der sig en enorm solokampagne, men også mulighed for at spille multiplayer på samme netværk i en lang række skirmish-kampe (der også kan spilles mod computeren). At grafikken samtidig er i top, at styringen og mekanikkerne er fortræffelige, at den tilknyttede tutorial samtidig er fantastisk, mens lydsiden er god, og stemmeskuespillet enormt gribende, er kun med til at forstærke en i forvejen solid spiloplevelse.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Dette føles som et strategispil af den slags, man normalt bør eje en PC for at nyde. Er du til turbaseret strategi og har du en nyere Android-enhed eller iPad, så ved du hermed hvad de næste mange uger kan gå med.

Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48
Ugens mobilspil - Uge 48Ugens mobilspil - Uge 48

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.