Dansk
artikler

Ugens mobilspil - Uge 49

En Pókemon-klon, Game of Thrones, Far Cry 4, gode platformere, TD og Jesus er på ugens mobilspils-menu

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Det var en sær uge på mobilfronten. Ikke fordi det var en ringe uge, men efter sidste uges fantastiske udbud af spil, var der ikke meget, der imponerede ved første øjekast. Alligevel fik vi nogle ret solide udgivelser. Telltale vendte tilbage til iOS, en yderst kompetent Pókemon-klon blev soft launched i Danmark, vi fik en fantastisk underholdende Diablo-klon - altså hvis Diablo foregik i et farverigt og trippet univers med muterede tegneseriedyr - og så fik vi en efterfølger til et af de bedste turbaserede spil på App Store, nemlig Shadowrun.

Som altid findes alle spillene i denne artikel til iPad, de fleste til iPhone, en god stak til Android og - oho - en enkelt er også ude til Windows 8-dimser. Alle billederne undtagen Shadowrun er fra iPad Air 2.

Bonusrunde WP8-edition:

Har du købt dig en Windows-mobil og føler du dig ofte snydt på spilsiden, så kommer her en bunke anbefalinger i ultrakort form:

Shine Runner - Sjov racer med både der ræser i moser
Arcane Quest 2 - Turbaseret strategi (Du kan læse om den i sidste ugens mobilspecial)
Super Bomberman - Hvorfor nøjes med Bomberland?
Beach Buggy Racing - Mario Kart-klon
Mirror's Edge - Runner baseret på EA's kendte serie
Sonic CD - Solid konvertering at plaformklassikeren
SurvivalCraft - Avanceret Minecraft-klon
Modern Combat - Gamelofts populære skydespilserie
Manuganu 2 - Fin og farverig autorunner/platformer
Storm in a Teacup - Charmerende og finurlig platformer
GTA: San Andreas - Konverteringen af Rockstars klassiske sandkasse
Guardians of The Galaxy: TUW - Actionfyldte tegneseriekampe
Empire Under Fire - Den kan du læse om længere nede i artiklen

God fornøjelse

Men inden vi går i gang med spillene for alvor, så var der også i denne uge en annoncering på mobilfronten. Road House og Bandai Namco kunne fortælle, at de fremover går sammen om at levere spil til de mobile platforme. Namco har stået for kendte klassikere som Soul Calibur, Tekken og Pacman, mens Road House på mobilsiden har leveret Warhammer 40.000: Carnage og senest Red Bull Air Race, som vi har fortalt om i tidligere mobilartikler. Hvad der kommer ud af samarbejdet er endnu uvist, men første projekt beskrives af Bandai Namco som et "character-based builder-battle RPG".

Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut
Den første på listen bliver Shadowrun, som i denne uge fik en efterfølger, der mere er en slags udvidelse i stil med Xcom: Enemy Within. Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut leverer 17 nye missioner og et mere frit quest-system. Jeg havde ikke tid til at kigge nærmere på denne, men indtrykket er, at du bør købe den, hvis du er fan af originalen. For mange vil dette ganske sikkert være ugens mobiludgivelse.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Tomb Raider 2 og Syberia
Du bør til gengæld ikke indkøbe Tomb Raider 2. Det er ellers en fin konvertering af det klassiske spil. Problemet er bare at styringen er helt ad helvede til og usædvanlig knudret, Lara Croft famler rundt som en fuld sømand i modvind med touch, og så er spillet et af den slags, der ikke har stået tidens tand synderligt godt. Det koster DKK 13 til din iDims, hvis du er ligeglad med advarslen. Lara Croft var dog ikke den eneste klassiske heltinde, der vendte tilbage. Således fik vi et gensyn med Kate Walker og det fortræffelige adventure-spil Syberia, som nu kan hentes i en fuld udgave til lidt under en halvtredser på App Store. Modsat Crofts eventyr, kan du roligt tage med på Walkers.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Vi tager ugens fire svageste samlet.

GunZombie2R - Bomberland - Fist of Jesus - Dustoff Vietnam
GunZombie2R blev sprunget let og elegant over efter to minutters spil, hvor gentagende skydeteltsfjender dukkede op i zombie-form, mens mudret grafik og gentagende samples fik mig til at græmmes. Helikopterspillet Dustoff Vietnam så ellers herligt Minecraft-pixeleret ud og tegnede godt, men jeg hadede hvert et sekund. Man ved at man ikke bliver venner med styringen, når man dør seks gange under den første banes tutorial. Den blev hurtigt slettet igen, måske du er mere tålmodig. Det er ikke et tilfælde, at listens næste titel lyder så meget som Bomberman. For selv melodien i Bomberland er et remake af den klassiske glad-i-låget-melodi, som var i det originale spil. Du lægger bomber, dræber fjender og samler power-ups op. Der er kun singleplayer, men som noget nyt har du dog en energibar, så du dør ikke ved én fejlplaceret bombe. Det er gratis at hente, men til gengæld en anelse kedeligt i denne udgave. Fist of Jesus fik mig til at grine stort i omkring fem minutter. Du skal som Judas udrense jorden for zombier, mens du oplever et sand overflødighedshorn af blasfemiske referencer. Problemet er for mig ikke, at spillet tager tyk pis på Biblen, men at styringen ikke er god. I dag burde relativt touch være en selvfølge, det er det åbenbart ikke. Det betyder at titlen føles som et mobilspil fra nogle år tilbage - hold dig til tegnefilmen eller PC/Mac-udgaven. Med mobiludgaven får du fnidret styring og utilfredsstillende gameplay. Alle (undtagen Dustoff) er dog gratis at hente, så du kan jo ved selvsyn finde ud af, om de er noget for dig.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Vertigo
Hvis du kan huske Snake og elskede det, så er her lige spillet for dig. Du spiser firkanter, bliver længere og skal så gennemføre en stak farverige elektro-smarte baner. Som noget nyt vender banen med slangen, hvilket naturligvis er hvorfor titlen hedder Vertigo. Det er lækkert lavet, gratis at hente til iOS, og som sædvanligt ved du bedst selv, om det er noget for dig.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Dragon Kingdoms
Bare fordi jeg ikke kan lide firmaet bag Candy Crush Saga særligt meget, betyder det jo ikke, at jeg ikke anerkender, at mange elsker spillene. Nu er der dog en klon (af klonen) ude, som tilføjer bosskampe, skeletter og drager. Det spiller som Candy Crush, men med et grafisk udtryk, som jeg bedre kan sluge. Det er gratis at hente til iOS og ganske fornøjeligt.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Elune Saga
Med Elune Saga får du turbaserede kampe i et fantasy-præget univers. Masser af samlekort med kræfter, et væld af figurer, fine kampe og nydelig grafik. Men det er gratis at hente, og Gamevil står bag, hvilket oftest fra denne udgiver betyder en betalingsmur og andet skrammel undervejs. Der er jeg endnu ikke nået til, men nu er du advaret. Det kan dog som sagt hentes til prisen på ingenting på Google Play og App Store.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

LetUsPrey
Man kan snakke om stilforvirring i listens næste mobilspil. På den ene side får du et escape-spil i 3D og på den anden side får du en top-down-tur i et pixeleret helvede fyldt med vanvittigt udfordrende baner. Det er gratis at hente, og elsker du stress og at dø, dø og dø igen, så er det her lige noget for dig. MeatBoy har fået en ny ven på iDimserne.

Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

RollerPolar
Yaj! Et toiletspil. Er du fan af benhårde spil som Flappy Bird, hvor du har set alt, hvad spillet har at byde på i løbet af det første minut, så tag på løbetur med den pixelerede isbjørn. Gratis at hente til Android og iOS. Velegenet til på-tønden-gaming og ret ligegyldigt, hvis du spørger mig. Kæresten elsker det. Jeg skyder skylden på dårlig opdragelse.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Night at the Museum: Hidden Treasures
Hidden Object-genren er ikke en genre, jeg normalt dækker i ugens mobilspilsartikel. Mest af alt fordi der sjældent tilføjes noget nyt, der udkommer flere hver uge, og genren tiltaler et bestemt publikum, der sikkert mæsker de her spil i sig, uanset hvad jeg siger. De kan dog være hyggeligt tidsfordriv. Kender du ikke genren, så er det lettest at beskrive den som find-fem-fejl. Du får oftest en liste med objekter, og så er det din opgave at finde dem på et enkelt skærmbillede. Night at the Museum: Hidden Treasures er ikke anderledes, men måske du har planer om at se filmen, eller snuse til genren, og så er det her en ganske fint bud. Big Fish Games' Dark Parables: Rise of the Snow Queen og Drawn: The Painted Tower er dog bedre bud på genren. Night at the Museum er gratis at hente til iOs og Android, men benytter et timer-system.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49

Far Cry 4 Arena Master
Jeg havde ikke de store forventninger til Ubisofts companion app, men jeg endte med at spille den en del. Præmisset er simpelt: du samler dyr og mennesker ind for at forbedre din hær. Disse sender du så ud i arenakampe, hvor du skal placere dine figurer på skift i håb om at få nedlagt modstanderen. Jeg forventede ikke noget, der mindede om et rigtigt spil, men det viste sig at have en del dybde og være yderst velpoleret. FC4 Arena virkede kort sagt overraskende godt, og jeg blev hurtigt grebet af at samle figurer ind til mit hold. Du kan, som man næsten kunne forvente, også overføre selvskabte udfordringer til hovedspillet. Det er gratis at hente, og der er intet forgjort i at tjekke det ud, uanset om du har Far Cry 4 eller ej.

Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Boulder Jack
"Hold da op han ligner Crash Bandicoot, den kære Jack". Det var min første tanke. Min næste var "lige lidt længere". Med Boulder Jack får du en vellavet endless runner, hvor du til en forandring løber ud af skærmen. Ellers er mekanikkerne, som du kender dem: Saml mønter, hop, duk dig og gå til højre eller venstre ved at stryge på skærmen. Det er farverigt med varierede omgivelser, og det er ret solidt. Hent det til din iDims, hvis du mangler en ny runner i dit liv.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Inside Out
Lækkert design og godt mobilvenligt gameplay til iOS er, hvad du får, med Inside Out. Det er ganske simpelt: tryk på skærmen og din figur skifter side på ringen, som den kravler rundt på. Du bevæger dig kort sagt på indersiden eller ydersiden af en ring. Her skal du samle ildfluer og undgå fjender samt fælder. Det er supersimpelt, og er du til highscore-spil, vil det ganske sikkert fænge. Det er gratis at hente med en IAP (in-app purchase) til syv kroner, der fjerner reklamerne. Prøv det.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Empire Under Fire
Er du til tower defense så hent dette. Det er gratis at hente, der er ingen IAP og det kommer fra et yderst engageret enmandsfirma. Og så er det både ude til iOS, Android og WP8-enheder. Det i sig selv er lidt af en kuriositet. Du får klassiske tårne, fremadstormende fjender, store baner og et ganske fint spil. Det er ikke uden sine begynderfejl, men der er masser af stemning og en fantastisk musik. Samtidig fortæller udvikleren, at han lige kun oplever tre-fire downloads om dagen, hvilket virker ganske uretfærdigt. Glæd en lille udvikler og tag en prøvetur.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Big Head Gunner
Kan man genopfinde eller optimere platformsgenren til iOS? Ebattalion gør et godt forsøg. Væk er de virtuelle knapper og i stedet får du en semi-autorunner, hvor du styrer du med strøg om du vil hoppe, sænke eller hæve farten og en del andet. Hvad der skiller denne ud fra mængden er den yderst velpolerede oplevelse og vanvittig mange varierede baner. Samtidig er der nok at give sig til med ekstra stjerner der skal samles og figurer der kan opgraderes. Det er en fortræffelig Mario-klon gjort på en anderledes måde, og den var længe under overvejelse til pladsen blandt ugens tre bedste. Men i sidste øjeblik kom der nogle overraskelser ud på mobilfronten, som gjorde, at den fik en mere ydmyg placering. Platformeren er dog absolut en overvejelse værd.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Game of Thrones
"Hør hov, var den her ikke selvskrevet til en plads blandt top 3?". Mit svar er et "Tjoe måske". Problemet er dog, at den hakker en smule på min iPad Air 2, og jeg tør ikke tænke på, hvad mindre kraftigt hardware kan opleve af problemer. Telltale har nu haft tid nok til ikke fortsat at spytte konverteringer ud, som halter en smule. Men det gør de alligevel. Udover det, så får vi en ganske flot spiloplevelse i den vante Telltale-stil. Gode personskildringer, gribende historie, mindre QT-lignende action-sekvenser, solidt stemmeskuespil og masser af hårde valg. Det er naturligvis baseret på den populære tv-serie, men kunne i og for sig lige så godt foregå i et alternativt univers. Der kan ikke pilles meget ved tv-seriens præmis, og vi følger da også det forholdsvist ukendte House Forrester og de tilknyttedes strabadser. Du bliver næppe skuffet, men der er heller ikke mange overraskelser at spore hverken på gameplay-fronten eller omkring det tekniske. Er det fint med dig, så kan du roligt snuppe denne. Ude til iOS, og på vej til Android ganske sikkert.

Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Jeg valgte til gengæld at bruge ugens mobiltid med de næste tre på listen. De har alle noget ganske særligt at byde på, og du får både en slags dungeon crawler, et drøngodt platformspil og en laber Pókemon-klon.

Bean Dreams
Det første af ugens tre bedste spil er Bean Dreams. Dette er en efterfølger til det herlige platformspil Bean's Quest, og det piller ikke meget ved formularen fra forgængeren. Du trykker enten i højre eller venstre side af skærmen for at gå i den tilhørende retning, din figur hopper konstant, og nu er det op til dig at time dette med platformene i spillet og samtidig (hvis du går efter stjernerne) gennemføre banen med så få hop som muligt. Et nyt turbo-hop i form af en chili krydrer tingene en smule, men ellers er alt, som det plejer at være. Hvilket betyder, at du får touch-optimeret platformeri, en bunke farverige baner, veldesignede udfordringer og en rigtig underholdende spiloplevelse. Hent det.

Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Moonrise
Ugens overraskelse var en Pókemon-klon, der byder på både singleplayer-dele og en MMO-lignende multiplayer. Det er pt. kun ude i Danmark i form af en soft launch, hvilket i bund og grund er at sammenligne med en beta-test. Det er gratis at hente, og det har en overraskende lækker stil, der får det til at ligne en blanding af Pókemon og The Sims. Kampene er velsmurte udgaver af den sædvanlige turbaserede slags, monstrene er naturligvis mange, og omgivelserne er flotte. Jeg blev ret grebet af denne på kort tid, og forventer at bruge mange uger i denne, hvis den forsat holder den høje kvalitet i resten af spillet. Den bør du absolut hente, hvis du tørster efter noget a lá Pókemon eller bare er nysgerrig.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49

Help Me Jack
Det her kostede mig dog en stak timer, så snart jeg havde startet spillet op. Det synede umiddelbart ikke af meget andet end en typisk dungeon crawler med tegneserieagtige futuristiske omgivelser, men det skulle vise sig at byde på en del mere. Du tager kampen op med en bunke muterede dyr, der mest af alt ligner noget, der er hoppet ud af en søndagstegnefilm. Så opgraderer du din figurs evner, samler loot, forbedrer udstyr, hyrer holdmedlemmer og går på rov. Og derefter slipper du den næppe i et stykke tid. Kampene er simple og det samme gælder spillets gameplay, men alt er så vellavet og gennemtænkt, at man smiler stort undervejs i spillet. Du får ikke genopfundet den dybe tallerken, og du får ikke et spil, der byder på masser af gameplay-mæssig variation, men til gengæld får du en dungeon crawler, der er gratis at hente, som sprudler af farver, og som gør en i godt humør. Dette er ugens mest spillede for mig. Tag en prøvetur på din 'droid eller iDims. Det er som sagt ganske gratis og fornøjeligt.

Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49
Ugens mobilspil - Uge 49Ugens mobilspil - Uge 49


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.