Dansk
artikler

Ugens mobilspil - Uge 51

Kloner, kloner og flere kloner. Et fortræffeligt kampspil, Top Gear, Brothers in Arms 3 og flere pixelerede platformerier...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Det var atter en vanvittig uge på mobilfronten. Ikke mindst i forhold til mængden af titler. Cirka 300 udkom der på App Store og efter en grov sortering endte jeg med omkring 60 titler på min iPad. Jeg tog de største først, krydret med et par af dem, som jeg var nysgerrig på.

Så selvom App Store holder lukket mellem jul og nytår, så kan du forvente en mobilartikel i næste uge også. Da jeg ganske enkelt deler ugen op i to og fokuserer på resten af den enorme bunke i næste uge.

Som altid er alle billeder knipset fra iPad Air 2, og alle spillene er naturligvis ude til dette format, selvom de fleste findes på iPhone også, mens en del af dem kan hentes til Android. Jeg har som altid forsøgt at skrive i teksten, hvis jeg også fandt titlen på Google Play.

Velkommen til Ugens Mobilspil for uge 51, som jeg hermed giver undertitlen Klonernes Kamp i anledning af stormfloden af copycats, der skyllede ind over App Store i denne uge.

Men inden vi kigger nærmere på de udgivede titler, så lad os snakke...

Annonceringer, tilbud og opdateringer
Splash Damage står bag en del ganske solide udgivelser og programmeringsarbejde, og deres CV inkluderer blandt andet Enemy Territory, RAD Soldiers, Brink og arbejdet på Batman: Arkham Origins' multiplayer-del. De annoncerede Tempo, som er et actionspil planlagt til udgivelse i begyndelsen af 2015. City Interactive afslørede via Twitter, at Lords of the Fallen kommer til Android og iOS. Baldur's Gate II: Enhanced Edition kommer til Android. Og ganske overraskende annoncerede Telltale Games og Mojang Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series, en historiedrevet tilføjelse til Minecraft-universet i (måske?) den vanlige Telltale-stil til iOS og Android.

Ugens mobilspil - Uge 51

Android-ejere fik langt om længe Hearthstone: Heroes of Warcraft til formatets mange tablets, og de fik også Game of Thrones, Kingdom Rush Origins, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Mental Hospital III og det labre 80 Days. Alle er tidligere beskrevet i ugens mobilspilsartikel, mens to af dem blev kåret til årets mobilspil på Gamereactor. Sidstnævnte artikel kan du finde på dette link. God uge for droid-ejerne kort sagt.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Kemco holder i skrivende stund udsalg på en lang række titler. Er til du klassiske turbaserede rollespil af den japanske/koreanske skole, så kig forbi og hent løs. De er alle over middel. Fanatics Earth og Alphadia Genesis kan især anbefales.

Assassins Creed: Pirates fik nyt runner-gameplay, Order and Chaos Online en ny by, og Grand Theft Auto: Chinatown Wars forbedret grafik og styring, Asphalt 8: Airborne, som stadig bliver bedre, fik nye baner, mens Little Raider: Robin's Revenge, som er et fortræffeligt lille spil fra Ubisoft, nu kan spilles offline. Så har du slettet disse fra din enhed, er det måske værd at hente dem igen.

Den måske mest ventede udgivelse i denne uge var dog EA's bysimulator...

SimCity BuildIt
... og hvilken flot skuffelse det var. Ikke fordi spillet er dårligt som så, faktisk har det velfungerende touch, nydelig musik samt lydeffekter og ganske fortrinlig grafik. Men det er tættere på Farmville end SimCity, som vi kender det. Desværre. Det er ikke fordi, jeg synes at en byggeklon i nye friske byklæder er forfærdeligt, men hele spillet føles gearet til utrolig langsom progression og gamernes pengepung. Materialer skal fabrikeres enkeltvis på fabrikker (med et minuts ventetid i begyndelsen, der hurtigt vokser til en halv time), og efter en dag, kunne jeg sælge disse for omkring 10 af spillets in-game-møntfod på enhed. Der skulle så mellem 6.000 og 60.000 til en enkelt bygning.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Efter to dage havde jeg optjent omkring ti af spillets premium-møntfod, og her kunne eksempelvis 250 af dem købe mig en fiks lille designer-park. Kort sagt: Forvent at betale ved kasse et uden ende i sigte. De velkendte disaster-scenarier åbner op ved 90.000 indbyggere, og med sneglefarten, som det her tilbyder, uden at pengepungen skal frem, vil jeg skyde på en tre-fire ugers spil/ventetid. Det er så flot, og det er sådan en skam at velfungerende teknik sovses ind i freemium, mens en del af strategien fjernes, sådan at man til sidst næsten ikke kan genkende original-kilden. Da det er gratis at hente, kan du jo passende selv gøre det, og se om du kan leve med ændringerne. Jeg spiller det en smule endnu, mens jeg drømmer om bedre tider for EA's mobilafdeling, for det er nu ret hyggeligt. Men Sim City er det ikke.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Den næste på listen kommer jeg til gengæld ikke til at spille mere.

Heartbeats
"Men han har jo ikke noget på," Her får vi angiveligt et spil, der skal føles som en bog fyldt med spændende puzzles. Udvikleren er gået efter bog-følelsen så meget, at der ikke engang er lyd i spillet. Den kan man så passende selv sætte på, skriver de. Vi får tre gratis puzzles og flere kan tilkøbes. De er leveret i den slags tegnestil, som man jubler over, mens baretten fra ens backpacker-tur i Prag sidder på skrå, og man sutter på ens Davis Rio Chai Latté (eller hvad der nu er smartest i den uge). Kamila Slocinska har tegnet for både Politiken og Gyldendal og lavet udstillinger, så nogen må jo kunne lide stilen. Heartbeats er blevet til med støtte af Det Danske Filminstitut, og man skulle tro, at de ikke bekymrer sig om, hvad der gør spil sjove. Det gør de måske heller ikke. Meget lidt intuitivt gameplay, underspillet og brugerfjendtlig menu uden nogen indikationer af, hvad der er interaktivt, krydret med rodet touch. Det føles derfor ikke som sjove hovedbrud, men mere som en formålsløs gætteleg omkring, hvad pokker udvikleren mon har tænkt, og... nej bare nej. Det virker for mig som om, at der er brugt mere tid på at formulere oplægget end at teste spillet. Jeg blev i dårligt humør af denne. Måske du har det anderledes. Jeg vil gerne støtte danske udviklere med omtale, men det her må blive den slags som en klog manager sagde, var bedre end ingenting: Den dårlige af slagsen. Hent det eventuelt, og se om du er mere i stemning til den slags end jeg. Det er nok det pæneste, jeg kan sige om denne danskproducerede artsyfartsy-sag.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

I guder. Min mobiluge begyndte altså ikke godt, hvilket var skuffende efter en forrygende sidste uge. Jeg kastede derfor fornuften væk og hentede et par julespil. Nu var aftenen alligevel startet dårligt. Med tilpas lave forventninger til de næste i rækken tændte jeg for...

Nicky's Gift
...og fire andre. Faktisk hentede jeg mest den ene da den var gratis og havde en latterlig titel: Santa's 2015 xmas tree gifts. Christmas secret games for girls free. Stavet på den måde. Jojo, man skal ikke undervurdere søgeords-optimering. Det viste sig at være en 100 Balls-klon, som faktisk fungerede fint, men hvorfor nøjes med en klon med juletema, når man kan få den ægte vare? De tre andre gider jeg ikke engang nævne, da de var for ringe. Men netop Nicky's Gift er en fin lille puzzler, der begynder utroligt simpelt, men senere bliver en smule mere kompleks. Det er typen, hvor du har en figur i en kasse, og skal have den hen mod udgangen ved at rykke rundt på objekterne i den lille kasse. Simpelt og ganske sjovt. Jeg er dog ikke sikker på, at jeg helt synes, den var syv kroner værd.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

De næste på listen er ugens bundskrabere for mig:

Battle Hero - The Drive: Devil's Run - bitDungeonII - Dwimm's Salvage Company
Battle Hero er en Clash of Clans-klon. Oho, det er næsten uhyggeligt. Jeg gider ikke snakke mere om byg-vent-angrib, du kender allerede til modellen. The Drive lover racing med lækker grafik, og det holder den sådan set. For den celshadede stil ser fed ud, men racing-delen er søvndyssende, selvom det til tider bringer minderne hen mod de første Need for Speed og Test Drive. Ikke en katastrofe, men ikke noget for mig. bitDungonII er ude til Android og iOS og er en roguelike-light, hvor styringen i de Zelda-agtige grotter desværre halter. Det er helt enkelt for svært at flytte genstande. Får udvikleren rettet det ankepunkt, kan den sagtens underholde. Klonerne popper op på App Store her inden jul. Med Dwimms eventyr var det Ridiculous Fishing - A Tale of Redemption, der blev klonet. Det lignede, men originalen er bedre. Du skal som altid samle ting fra havets bund i jagten på en highscore. Det var kort sagt en stak spil, jeg godt kunne undvære.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Og endelig begyndte det at lysne efter en hulens dårlig start. Faktisk ender vi med en håndfuld titler, der er så gode på hver deres måde, at du bør hente dem alle. Men lad os først kigge på...

No One Can Stop the Review PRO - Cake Edition
De fleste kender til Apples App Store, og de problemer nogle til tider uforståelige og kringlede regler kan give nystartede udviklere. Men efter at have spillet dette spil, får man måske en smule forståelse for arbejdsbyrden, som en App-godkender har, og hvilken kompliceret proces det kan være. Du får en række "må" og "må ikke". Eksempelvis må alle apps ikke indeholde noget med bryster, en anden platform i titlen, ordet Sega, være på mere end 547 MB, komme fra Rockfart North eller lignende. Det er så op til dig at godkende eller afvise så mange apps som muligt på en begrænset tid. Ideen er interessant, og man får som sagt øjnene op for den slags arbejde. Hent det hvis du er nysgerrig, men forvent ikke et spil, der kommer til at æde timer. Det er i bedste fald en interessant kuriositet uden den samfundskritik, som vi så i det lignende Papers, Please.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Survivors: The Quest
En overraskende flot introduktion, og en stor øde ø er det første man møder i Survivors. Det viser sig hurtigt at være rammen omkring en slags "Lost for casual-spillere". Du er overlevende efter et flystyrt, og øen er befolket med "spøgelser", mens en efterladt forskerstation rejser nye spørgsmål. Det resulterer i, at du som spiller skal klare mindre puzzles og time-management-dele, mens du hygger dig med et ganske spændende plot gemt i denne gratissag. Har du en iDims, og vil du gerne lege med en blanding af The Sims, hidden object-spil og Lost, så kan du overveje denne. Den er gratis at hente - med timere over det hele. Produktionsværdien fejler intet, det er dog ikke lige et spil til min smag, men jeg kan sagtens se, hvorfor nogle gamere kunne få en del ud af denne.

Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Herfra gik det fremad.

Spoiler Alert
Helten vinder, men undervejs går noget galt. Det er nu op til dig som spiller at tage del i en autorunner, der går baglæns, og ved hurtigt at afkode omgivelserne sørge for at gøre den rette ting og dermed forhindre universet i at bryde sammen. Er der omridset af en mønt i luften, bør du hoppe kort inden, så du "sætter mønten på plads". Brænder en fjende, har du sikkert skudt ham med en ildkugle, og skal så være parat til at "gribe" denne. Det hele går baglæns. Dette ville være en herlig vinder, hvis det ikke var fordi at grafikken (der ellers er charmerende, men simpel) er så uskarp. Korte og udfordrende baner gør denne perfekt til de små spilpauser. Tjek eventuelt billederne herunder og vurdér selv om du kan leve med manglen på skarphed. Idéen er god nok. Ude til iOS.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Puzzle Arcana
Det er en Puzzles and Dragons-klon, og det er sådan set alt, du behøver at vide. Du matcher gems i forskellige farver for at få dit hold til at nedlægge fjender. Simpel og god underholdning. Set tusinde gange før. Nu dog med mere steampunk.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Micro Battles 2
Forgængeren kom ud for mindre end to måneder siden, men da efterfølgeren også er gratis, simpel og sjov underholdning for to spillere på samme skærm, så får I den anbefaling. Fire minispil - ét dagligt, med mindre du har betalt for at unlocke gratisspillet, er på menuen. Den første er ude på Android og iOS, mens toeren indtil videre kun er ude på iDimserne. Hent det.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Depth Hunter 2 - Deep Dive
Med denne titel (der også er ude til PC), skal vi ud at dykke. Vi skal samle fisk eller fotografere undervandslivet. Pengene, du optjener, bruger du til bedre udstyr, så du kan være endnu længere under vandet. Dette er den slags afslappende spil, som er sært dragende. Det er samtidig rigtigt flot med den helt rigtige slags zen-agtige synth-musik, og det er rigt på dyreliv og stemning. Jeg synes at harpunen var en anelse bøvlet at styre, da man sigter og skyder i samme side af skærmen, men udover dette lille problem nød jeg dykningen ganske meget. Overvej den til din iDims, hvis du savner vand, varme og sydens sol.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

De sidste på listen kan du roligt hente. Alle syv titler er værd at spille, men en af dem vil nok irritere fans af originalspillet, ligesom SimCity BuildIt gjorde det for mig.

Brothers in Arms 3
Gearbox står med Gameloft som udgiver bag denne "efterfølger", der skifter det oprindelige spils præmisser ud med en freemium-indpakning og et skydetelt gearet mod casual-spillere. Ligesom så mange af den slags spil kan det være ganske underholdende, og jeg endte da også med at bruge nogle timer med at skyde pølsetyskere i hovedet. Jeg previewede spillet her på Gamereactor for lang tid siden, og dengang var det en on-rails cover-shooter. Det har Gearbox nu ændret, og det kan mest af alt beskrives som Gears of War-light tilsat lidt Time Crisis uden dog nogensinde at nå de to spilseriers kvaliteter.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Hvad der dog overraskede mig var banerne. Du kæmper i Tyskland, Italien, Frankrig - nærmere betegnet Paris og Falaise - Men mest herligt er nok, at man også kæmper i Aalborg, Danmark. Det er helt sjovt at se Danmark repræsenteret i et spil, og Aalborg var jo historisk set også et vigtigt strategisk punkt under krigen.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Som altid er styringen fin med en del indstillingsmuligheder, og savner du lidt covershooter-action, så kan du roligt tage chancen og hente denne på din 'Droid eller iDims, men du skal ikke forvente dig et Brothers in Arms-spil, der kilder nostalgibenet.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Platform Panic
Med denne lille pixelerede perle er der til gengæld dømt knaldhård nostalgisk platformsunderholdning, hvor det gælder om at samle flest mønter i en række baner bestående af sammensatte enkeltskærme, som vi kender det fra blandt andet Shovel Knight på konsoller og PC. Du stryger i den retning, du vil gå eller hoppe, og dør du, er det din egen skyld. Ganske perfekt lille spil til de korte pauser og gratis at hente på Android og iOS.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Looney Tunes
Denne havde jeg ikke meget håb for, da det er Zynga, der står bag. Og som alle ved æder firmaet deres ansatte til frokost, tæsker spædbørn og sagsøger til højre og venstre. Nåe ja, og så laver de vist spil, der malker spilleren. Faktisk blev mine fordomme gjort til skamme, for Looney Tunes leverer alle de kendte "Snurre Snup-figurer" og gør det uden grov freemium eller banaliteter. Det er kort sagt en vellavet runner, som er inddelt i baner. Musikken er fin, grafikken herlig, figurerne mange og styringen knivskarp. Savner du flere runners i dit liv, så kan du roligt hente denne. Den er gratis til Android og iOS.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Top Gear Extreme Parking
Jeg forventede intet af denne, men fik både køreglæde, vilde udfordringer og variation. Top Gear Extreme Parking spiller mest af alt som en simulator, du har pokkers mange vinkler at se din bil fra, og så skal du enten smadre ting, parkere pænt, ræse mod det populære bilprograms The Stig eller køre på tid. Og oftest flere af tingene på én gang. Det er svært underholdende og gratis at hente med en fuld unlock til DKK 129 eller mulighed for at købe løse pakker med biler og indhold fra DKK 13.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Denne bør du bestemt hente, hvis du har bare en smule interesse i bilræs, der tilbyder lidt galskab samtidig med, at det sætter dig til at passe på udskridninger, gear-skifte, biltyper og en masse andet. Tilt, touch eller virtuelt rat er styremetoderne, mens du kan vælge mellem en god bunke synvinkler, og det eneste jeg savnede var lidt heftigere følsomhed, men det skyldtes nok desværre nærmere, at jeg stank til spillet og kørte i en gammel spand. For pakken fejlede bestemt intet, og jeg morede mig bravt. Jeg kan forestille mig at dette Top Gear-spil, ligesom de andre allerede er, udkommer til Android også, men i skrivende stund er den kun at finde på App Store.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

De tre bedste spil i denne omgang var dog alle arcade-titler med fokus på heftig og uforpligtende sjov. Kort sagt: et perfekt afbræk fra din konsol eller PC. Den første er kun ude til iOS, men de sidste to kan nydes på både iOS og Android.

A-Maze-In
Tænk gammedags Pac Man-lignende underholdning tilsat lidt mere. Du samler knogler for at få energi og undgår fjender og fælder på vejen mod udgangen. Det er simpelt, men rigtigt sjovt. Der er masser af baner, det er gratis at hente (med fuld unlock alt efter temperament), grafikken er yderst nydelig og styringen er god. Savner du lidt simpel underholdning med masser af udfordrende baner (omkring 50 af dem), så kan du roligt prøve denne. Den er som sagt gratis at tage på tur i, og det synes jeg, at du bør gøre.

Ugens mobilspil - Uge 51

Tap Titans
For pokker. Jeg havde lige glemt Bitcoin Billionaire og Cookie Clicker. Til de uindviede, kan jeg fortælle, at du trykker et tilfældigt sted på skærmen, nærmest uanset hvad du vil gøre. Så optjener du penge, som du kan bruge til at klikke hurtigere. Det er så dumt, og det er så vanedannende. Så vanedannende. Så pokkers vanedannende.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Hvad Tap Titans gør for genren er at tilføre levels, farvestrålende og flotte omgivelser, holdmedlemmer, rasende herlige monstre og hårde bosskampe. Men du klikker stadig bare. Og hvis det ikke var fordi, jeg ikke vil have det siddende på mit navn, så var denne endt på førstepladsen. Heeent det. Heeeent det. Din Android- eller iOS-skærm vil takke dig. Din fritid vil næppe.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Ultimate Robot Fighting
Med det navn, og som et gratisspil til iOS og Android, kunne det da kun være noget skrammel. Det var det ikke. Det spillede som Infinity Blade, det vil sige, at du trykker og stryger i en sirlig kombination for at nedlægge modstandere. I dette spil er der dog tag-team, og du skifter derfor mellem tre gruppemedlemmer mod modstanderens ditto. Og det spiller som en drøm. Stort set som Mortal Kombat-holdets kampspil med DC-superhelte.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Nye medlemmer tilføres ved samlerkort (der naturligvis kan vindes eller ganske overraskende kan købes for rigtige penge). Du kan opgradere dine figurer, skifte holdmedlemmer og meget mere. Grafikken er nydelig og sprudler af farver samt lækre animationer, og det hele virker kort sagt fortrinligt. Er du til kampspil, når de er bygget fra bunden til touch, så er dette uden tvivl ugens valg. Du kan naturligvis også bare hente Tap Titans. Man kan sagtens stoppe, hvis man ikke gider mere. Bare ét tryk. Kom nu.

Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51
Ugens mobilspil - Uge 51Ugens mobilspil - Uge 51

Julebonus: For et herligt - og gratis - julespil til din Android eller iDims klik her.Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.