Dansk
Gamereactor
artikler

Ugens mobilspil - uge 5

Det er tunge spil, der fylder i ugens anbefalinger fra Lee. Fahrenheit, Exiles og Radiation Island står for henholdsvis David Lynch-stemning, science fiction og overlevelsestur med zombier i den bedste mobilspilsuge længe

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Velkommen til ugens mobilspilsartikel. Jeg vil mene, at hvis du ikke bliver fristet af noget på mobilfronten i denne uge, så kan du helt spare at klikke på mobilspilsartikler i den nærmeste fremtid. Ugen vil for mig om ikke andet stå som en af de mest spændende og varierede uger længe.

Det føltes helt enkelt som om, at mobilspillenes kvalitet havde taget et kvantespring i denne uge. Og bare rolig, det er okay ikke at kunne lide mobilspil, der findes jo også en del der går glip af PC-gaming og de mange herligt tåbelige spil og mods på det format eller for den sags skyld konsoller - og dermed eksklusive stortitler - alene på grund af formatet. Det er deres tab. Mobilspilsugen var suveræn her i uge 5 af 2015.

Herunder får du en række af de luftigere spilbud, før vi kaster os over de tre bedste - og absolut tungeste - spil i denne uge.

Lad os, inden vi går i gang for alvor, tage en smule mobilnyheder, som der ikke var plads til på Gamereactors almindelige nyhedssider, i kort form: Lumines-skaberen, Tetsuya Mizuguchi, har nu erhvervet sig rettighederne til at udgive puzzle-spillet på Android og iOS. I am Bread blev bekræftet i den fulde udgave (med udvidelserne) til iPad. Goat Simulator blev udvidet. Der arbejdes på anden del af Space Marshals. Stratego er på vej i ny form til iPad. Star Wars: Galactic Defense fik en større opdatering med kampe på Hoth. LEGO Batman: Beyond Gotham kommer til iOS (og sikkert Android) i 2015. Kairosoft leverede også endnu en af deres sim-spil med Magazine Mogul, den nåede dog ikke med i ugens artikel, men nu ved du, at den er ude.

Den første titel i ugens artikel er en genudgivelse af et klassisk rollespil:

Heroes of Might and Magic III: HD Edition
Vores anmeldelse af spillet (den kan du læse her) fortæller nok ganske godt, hvad du kan forvente at dette remake. Det ville derfor være let at konkludere, at det kun er for absolutte fans af det strategiske, turbaserede rollespil, men samtidig er det en chance for at spille det på mobil, og det skal nok betyde noget for en del gamere.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Jeg var skuffet. Ikke mindst fordi jeg synes, at touch-kontrollen (og forklaringen på brugen) virkede halvhjertet og til tider fejlede, og det undrer mig, da genren jo netop er optimal til den slags. Men jeg havde flere gange, hvor jeg følte mig lidt på herrens slagmark, når det kom til at trække og stryge kommandoer. Og jeg kunne forestille mig, at en uerfaren spiller vil være helt på den. Samtidig kunne jeg personligt ikke helt forenes med en remaster, der så så gammeldags ud, i en uge, hvor vi fik Fahrenheit, der virkelig skinner på den front. Mobiludgaven inkluderer en hotseat-mode, hvor du kan skiftes med andre spillere om at tage tur. Om du vil tage chancen, lader jeg være op til dig. Den kan gå begge veje.

Ugens mobilspil - uge 5

Så er det tid til guldet. Herunder får du en god bunke spil af den slags, som er velegnet til de mindre eller lidt længere spilpauser, og som hver især gør det rigtigt godt. Som altid er alle billeder i teksten fra iPad Air 2, mens de fleste spil er ude til iPhone og en del til Android.

Evolve: Hunters Quest
Glæder du dig som et lille barn til co-op-kampe i Evolve, og elsker du match-puzzlere, så er din lykke gjort. Her får du nemlig lidt af begge dele. Du får også en mulighed for at optjene ting til hovedspillet, Evolve, forud for dets lancering. Evolve: Hunters Quest er på ingen måde en fesen cash-in til hovedspillet. For det første er det gratis, og for det næste er det godt, hvis man vel og mærke er til match-puzzlere. Det er faktisk rigtigt godt. Masser af loot, specielle evner, turbaserede kampe og fin strategi gemmer sig bag den simple match-facade. Det er en sær blanding, men den fungerer, kampanimationerne er noget for sig, og stemningen er suveræn. Snup den til din iDims.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Sons of Anarchy: The Prospect
Er du typen, der ikke er pjattet med sprog der inkluderer shit, cunt, fuck og dick, eller for den sags skyld ikke kender til tv-serien Sons of Anarchy, så kan du nok roligt springe den her over. Er du derimod vild med fortællingen om motorcykelklubben og dens mindre pæne sider, og elsker du genren, som Telltale Games efterhånden har perfektioneret, så bør du straks trykke køb. Det er dog ikke Telltale, men derimod Silverback Games og holdet bag tv-serien, der står bag dette episodiske spil.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Vi følger Clint, der efter planen skal uddannes til flymekaniker, men faderens kræftsygdom sætter en kæp i hjulet for de planer, og snart gælder det om at skrabe penge nok sammen og træffe en række hårde valg. Kim Coates (Tig) er med på stemmeskuespil, stilen er lækker, og det hele spiller. Eller det vil sige næsten det hele. Kender du det, at et skydespil ikke vil lade dig invertere styringen og naturligvis har den ene, der får dig til at kigge op, hver gang du vil kigge ned? Sådan er det her. Jeg fandt den del ganske frustrerende, men det afholdte mig ikke fra at blive grebet af stemningen. Spillet kommer til PC, Mac og Android på et senere tidspunkt.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

LEGO Ninjago Tournament
TT Games leverede denne uge deres ganske hyggelige (men lidt for lette) bud på en arenabaseret dungeon-crawler. Spillet er ganske sikkert tænkt som en reklame for det populære legetøj, og det rammer også plet. Fornøjelige kampe og masser af kendte figurer og modeller er på menuen. Det er gratis at hente. Lige nu er det ude til iOS, men mon ikke også, at det er på vej til Android?

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Combo Queen
Denne kunne jeg ikke rigtigt finde ud af, om jeg fandt hyggelig og herlig eller irriterende og simpel. Det er i bund og grund en ultrapixeleret auto-runner med rollespilselementer. Du trykker i den ene side for at afværge angreb og i den anden for at slå. Det handler om timing, og den kunne jeg aldrig helt finde rytmen i. Er du nysgerrig, går det dog nok næppe helt galt.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Ted the Jumper
Her fik jeg en behagelig overraskelse. Lækre små puzzles, hvor man skal hoppe på alle genstande på hver bane uden at gå tilbage i rækken. Det er lækkert serveret med god styring i form af simple strøg i den retning, man vil hoppe, og det er sådan set det. Smukt og afslappende musik er kronen på værket. Kan klart anbefales, hvis du er til små hyggelige et-skærms-puzzlere.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Active Soccer 2
Hvis du savner fodboldspil fra dengang Sensible Soccer var kongen, så bør du kigge i retning af dette simple fodboldspil. Et virtuelt joypad og to knapper gør det ud for styringen. Du får kampe i fugleperspektiv både mod computeren og online. Det er sjovt, simpelt og med masser af fart og gode mekanikker. Er du i det nostalgiske sportshjørne, er dette valget.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Playworld Superheroes
Vi skal besøge grænselandet mellem et barns fantasi og virkelighed. Engang imellem kommer der et spil, der tænker så langt ude af boksen, at man får et bredt smil på læberne. Her tager du rollen som en knægt (eller tøs), der har sin egen trætops-hule, og nu er gået i gang med skabe et superhelte-kostume af pap, papir og gamle dåser. Det er kort sagt din opgave som spiller.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Du klipper, klistrer, farvelægger papkasser og samler ramponerede dimser. Når du har tilføjet en ny del til dit kostume, kan du spille en bunke mini-spil, der lader dig udleve rollen, som den ser ud i hovedpersonens fantasi. Det er måske ikke meget mere end nogle simple fysik-baserede baner, skydeteltslignende udfordringer og Infinity Blade-agtige kampe, i begyndelsen, men der er en del at åbne for i spillet, og hele idéen er så herlig, at man bør give det en chance. Det er sjovt at se, hvordan ens kragetæer eller gamle dåser omformes til genkendelige dele på fantasidragten. Det er samtidig rasende flot med virkeligt lækre animationer. Dog er det mest tilsigtet de yngste i familien, eller nostalgikere, der vil mindes, hvordan det var at være barn engang. Det er lidt af en spilkuriositet, om det er nok til dig, ved du bedst selv.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5

Disney Infinity: Toy Box 2.0
Endelig kommer der noget, der minder om den ægte konsoludgave af sandkassespillet Disney Infinity. Disneys Skylanders-konkurrent gør rigtigt mange ting godt, og man skal ikke mere end få minutter ind i spillet, før man har prøvet kræfter med Klokkeblomst, Anders And, Aladdin, Modig og et hav af andre kendte Disney/Pixar/Marvel-figurer. Der er denne gang både en spil-del og en create-del at hygge sig med. Det er gratis at hente, og idéen er selvfølgelig, at du så skal få lyst til at købe de fine plastikfigurer. Hent det, hvis du er nysgerrig. God brug af Metal-værktøjet, gør også at dette ser fantastisk godt ud på iPad. Og selvfølgelig betyder 2.0-mærkatet, at du endelig kan spille med Marvels mange superhelte.

Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Men nu til ugens tre bedste udgivelser, selvom det meste af listen i denne uge oser af kvalitet og spilleglæde, og jeg hånden på hjertet ikke har tænkt synderligt over den præcise rækkefølge med undtagelse af min favorit for ugen. Det er i bund og grund din smag, der bestemmer hvilken der fortjener førstepladsen. De er alle rigtigt gode bud på deres respektive genrer.

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered
Er du en af dem, der elsker spil, men har fået tudet ørerne fulde af fordomme om, at mobilspil kun er til mikroskopisk pauseunderholdning, så er det i denne uge, at du skal købe ind til din mobil. Vi fik nemlig, udover Might & Magic, tre af de tunge typer spil, som på mange måder kan konkurrere med dem, vi kender, på PC og konsoller. Den første af de tre på listen har, som I nok ved, været udgivet til både konsol og PC tilbage i 2005. Det er David Cages' Fahrenheit, som nu har snuppet både den amerikanske og europæiske titel i forbindelse med remaket. Således er Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered nu ude til iPad og iPhone.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

David Cage er sådan en sjov fransk snegl, han er musiker, spilmager og forfatter, og han vil så gerne være David Lynch og skabe store bombastiske og dystre historier, som skal få gameren til at købe Kleenex i økonomipakker. Men når alt kommer til alt, så føles de fleste produktioner fra Cages hånd mest af alt som en tv-serie i spilform. Det er bestemt også fint. Med titler som Beyond Two Souls og Heavy Rain til PlayStation, har han bevist, at han kan sit kram med interaktive fortællinger. Apropos David Lynch, så står musikeren Angelo Badalamenti, som også har komponeret tonerne til blandt andet Lynchs Twin Peaks og Blue Velvet, for de lækre musikstykker i spillet.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Apropos lækker: Der er blevet kælet for denne genudgivelse, og grafikken er nydeligt præsenteret i HD med masser af flotte lyseffekter og i en god skarp kvalitet. Vil du have et gensyn med spillet i nye klæder, så kan du roligt kaste de 79 kroner efter det her spil, som prismærkatet lyder på. 6GB kræves det for en installering udenom din PC, mens den endelige installation æder 3,1GB af din plads. Det er også værd at nævne, at udgaven er helt ucensureret.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Vi får her, som de fleste af jer nok ved, en dyster thriller om et uopklaret mord samt et godt drys sataniske undertoner, og så er det op til os i rollerne som de forskellige hovedpersoner at træffe de rigtige valg og løse de mange opgaver. Nu er Fahrenheit jo af en lidt ældre dato, så ting, der dengang virkede imponerende (som at figuren kan tage telefonen, vaske hænder og kigge sig i spejlet) er ikke helt noget, der får en til at skrive hjem til mor længere. Til gengæld er historien god og velleveret. Se det som en interaktiv film eller en moderne fortolkning af de klassiske adventure-spil, og du vil ikke blive skuffet. Og ellers snup den for et gensyn med en ægte spilklassiker.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Exiles
Er du mere til science fiction og udforskning af fremmede planeter, så er det Crescent Moon Games' nyeste spil, som du skal kigge i retning af. Udvikleren er dygtig, men det er tydeligt, at de ikke har et AAA-holds ressourcer at rutte med. Exiles spiller mest af alt som en fattigmandsudgave med B-films-dialog i forhold til det kendte actionrollespil, Mass Effect 2, men i betragtning af, hvor godt det spil var, så er det her stadig godkendt som lidt mobilunderholdning til de lange aftener. Du sættes i rollen som en fyr (eller kvinde), der er en del af en sikkerhedsstyrke i en etableret koloni på en planet kaldet Aurora 9. Året er 2375, og det betyder naturligvis masser af laservåben, svævemotorcykler og andet science fiction-lir.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Hvad vi får er et ganske fint action-spil med fokus på kampe, opdagelsesture, missioner og naturligvis et hav af opgraderinger til din figur. Du kan vælge at tage rollen som én af tre forskellige typer figurer, alt efter om du foretrækker Rambo-agtige kampe, snigeri eller mere teknisk tilgang til løjerne. Og så går det ellers løs med udforskning af den golde planet, der selvfølgelig huser et hav af tvære oprørere, aliens og slimede skabninger. Du optjener selvfølgelig XP og forbedrer din figur i open world-spillet, men efter nogle timer med oplevelsen, har jeg svært ved at vurdere størrelsen og dybden af disse dele.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Exiles er både ude til Android og iOS, hvor førstnævnte dog har været plaget af en del bugs, der forhåbentligt bliver kigget på snart. Er du nysgerrig på rumturen, så koster det dig mindre end en McDonalds-menu at tage chancen. Det er måske ugens svageste af de tre toptitler, men det skal ikke forhindre mig i at give den en afdæmpet anbefaling.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Radiation Island
Vi skal nu en tur til en solbeskinnet ø i det spil, der har været ugens mest spillede for mig. Som titlen nok antyder, er det dog ikke en familievenlig charter-ferie, vi bydes på, men derimod en ø fyldt med farer og udfordringer. Kort sagt får du her en blanding af Minecraft, DayZ og Far Cry 4. Spil, der alle er kendte for, at byde på store åbne verdener og kamp for overlevelse. Og i ét af tilfældene: Zombier. Radiation Island har det hele: Du kan lave noter, finde mad, fælde træer, jage dyr, opsætte fælder, fiske, grave, bikse våben sammen, svejse patroner, bygge bål, sy tøj, lave fartøjer (inklusiv en hang-glider) og naturligvis indrette dit eget lille hjem i en af de forladte hytter på øen. Og så gælder det ellers om at finde ud af hvad hulen, der foregår på øen, som i øvrigt har et snert af Lost over sig.

Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5

Det er lettere sagt end gjort, for vilde dyr og snerrende zombier forsøger at gøre dit liv kortere end nødvendigt, men du kan også risikere at dø af radioaktiv stråling og naturligvis sult. Det er der kommet et fortræffeligt open world-spil ud af, hvor du konstant har lyst til at udforske, bygge våben, blive bedre til kamp eller klogere på øen.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5

Savner du et enormt spil at give dig i kast med, som lader dig gå på opdagelse i den slags omgivelser, som Far Cry-serien har gjort så kendte, så er dette valget. Jeg har nu brugt timer på at snuse rundt og skrabe overfladen - og dø. Det er fælt underholdende. Samtidig er det let et af de flotteste spil ude til iPad og iPhone. Prisen er sølle 25 kroner, og for de penge får du masser af solid spilunderholdning til de mørke aftener. Dette er for mig ugens overraskelse, og dermed også ugens mobilspil. Men alle tre her på listen kan snildt snuppes, hvis du savner mobilspil med indhold og dybde.

Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5Ugens mobilspil - uge 5
Ugens mobilspil - uge 5


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.