Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Vi anmelder den første del af Hearthstone: One Night in Karazhan

Den første del af den nye Hearthstone-udvidelse er landet, og Anders har kigget nærmere på den.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hearthstones solo-eventyr er en anelse svære at anmelde, da det er en meget anderledes udgivelsesform end vi er vant til. I stedet for at udgive det hele på én gang har Blizzard besluttet sig for at både anmeldere og brugere får adgang til indholdet i etaper, over nogle uger. Desuden har vi at gøre med meget korte kampagner, som i sig selv er sjove nok, men mest af alt giver spilleren nogle unikke kort til at kæmpe videre med i multiplayer. Anmeldelsen af One Night in Karazhan vil derfor foregå et skridt ad gangen, efterhånden som der bliver låst op for indholdet, og her starter vi med prologen samt Wing 1, som har navnet The Parlor.

Har man brugt en smule tid med Hearthstone, så kender man nok formen for disse solo-eventyr. Der er adskillige wings, som indvolverer kampe mod AI, og tilsammen fortæller de en lille historie, som er fyldt med humor og kreative designs. Som belønning for ens sejre mod diverse fjender får man unikke kort efter hver kamp.

I stil med tidligere eventyr, så lever One Night in Karazhan højt på sit tema: troldmanden Medivh's magiske tårn, Karazhan, og dets ekstraordinære fester. Fra starten er humoren og det festlige tema ganske indbydende, og bliver udnyttet til fulde. Første opgave for spilleren er at smide en uindbudt gæst, dæmonen Malchezaar, ud af tårnet. Dette er den gratis prolog, som kommer før første rigtige "wing". Malchezaar er i bund og grund en meget sejere version af Lord Jaraxxus, men uden et våben. Her tager spilleren rollen som Medivh, som også selv har nogle tricks i ærmet. Denne kamp er ganske underholdende, og indeholder noget komisk snak mellem Medivh og tjeneren Moroes, som er kronisk nervøs for tårnets velbefindende.

HQ
Dette er en annonce:

Efter man har fået Malchezaar ned med nakken forsvinder Medivh, og man skal hjælpe Moroes med at finde ham. Her bliver dine egne decks sat på prøve, mens du spiller mod tårnets levende inventar. Fjenderne er i The Parlor tre højst besynderlige af slagsen: Silverware Golem, Magic Mirror og Chess. I første kamp kæmper du kun mod forskellige slags tallerkener og bestik, mens spejlet i anden kamp sørger for, at hver minion også får en ekstra 1/1 kopi af sig selv. På denne måde bliver det fjollede tema udnyttet i gameplayet, og skaber nogle sjove twists.

Tredje kamp er, som navnet antyder, så tæt som Hearthstone nogensinde kommer på skak, selvom kampens ret unikke regler ikke har specielt meget med skak at gøre. Her angriber ens minions selv i slutningen af runden, og hvem de angriber afhænger af deres placering. Dette gør at denne kamp føles meget anderledes end det almindelige Hearthstone, og en helt anderledes strategi er ndvendig, hvilket er forfriskende.

Hvad der herefter sker i eventyret må vi vente med til næste wing låser op. Der er imidlertid en del mere at sige om Karazhan, da man også får nye spændende kort ud af ens strabadser. Det mest interessante er legendary-kortet Moroes, som er en 1/1 minion med stealth, til 3 mana. Han summoner en ny 1/1 minion ved slutningen af hver tur, hvilket giver fantastisk synergi med Paladin-decks med f.eks. Steward of Darkshire, som giver nye 1-health-minions Divine Shield. Hvis du samtidig har Sword of Justice, som giver hver nye minion +1/+1, så har du en ny 2/2 minion med Divine Shield i hver tur, såfremt Moroes overlever. Man kunne dog også forestille sig nogle sjove Rogue-decks med Moroes i.

Mens Moroes er den eneste Legendary-minion i eventyrets første vinge, så får hver eneste class nye kort fra Karazhan. Mage får f.eks. Firelands Portal, som for syv mana giver fem skade og samtidig summoner en 5-mana-minion, hvilket kan være ganske praktisk i spell-tunge decks. Samme type spell får Shaman, hvor Maelstrom Portal til 3 mana giver 1 skade til alle fjentlige minions, og samtidig summoner en 1-mana-minion. Warrior får skak-tema-kortet Protect the King!, som for 3 mana summoner en 1/1 minion med Taunt for hver fjentlig minion. Dette minder om Hunter-kortet Unleash the Hounds, men afhænger en del af at man husker kort som Bolster, som giver alle ens Taunt-minions +2/+2. I den rigtige sammenhæng kan det være et rigtig stærkt kort.

Dette er en annonce:
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Spiller man meget Paladin, så er Karazhan allerede nu fristende pga. Moroes, men class-kortet Ivory Knight er også ganske udmærket. Det er en 4/4 til 6 mana, men lader dig "discover" en spell, og heler din hero alt efter mana-prisen. Dette er altså et kort som tillader en Paladin at holde ud i længere tid, samtidig med at man får en ny spell og får en ekstra minion.

Desværre er de kort, som Karazhan byder på lige nu, en anelse svage sammenlignet med tidligere eventyr. F.eks. bød første wing af Blackrock Mountain på kort som Grim Patron, Resurrect og Emperor Thaurissian, og sammenlignet med disse er karazhan lige nu ikke overvældende. Man kunne også mene at temaet er mindre veldefineret og episk end andet vi har set fra Blizzard. Som sådan er Karazhan en anelse skuffende sammenlignet med tidligere udgivelser.

Som jeg har prøvet at forklare ovenfor, så er der især for Paladins nogle fede kort at hente her. Andre classes har også fået nogle gode tilføjelser, men for andre, som Druid, så må vi bare håbe på at der kommer mere spændende ting senere i Karazhan. Som udvidelsen står nu, så er den meget sjov, omend nogle classes vil få mere ud af kortene end andre. Det vil være en god idé at overveje kortene før man investerer, og måske undersøge dem på diverse Hearthstone-wiki'er. Uanset hvad, så er det dog endnu et Hearthstone-eventyr med et stærkt tema og nogle fine kort, omend måske ikke helt ligeså imponerende som tidligere eventyr indtil videre.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterede tekster

Hearthstone: Heroes of WarcraftScore

Hearthstone: Heroes of Warcraft

ANMELDELSE. Skrevet af Mika Sorvari

Uden tidligere erfaring med genren, træder Blizzard direkte ind på markedet for digitale kortspil og viser hvordan det skal gøres...

0
Ny udvidelse til Hearthstone annonceret

Ny udvidelse til Hearthstone annonceret

NYHED. Skrevet af Jakob Hansen

Blizzard har løftet sløret for endnu en udvidelse til Hearthstone: Heroes of Warcraft, og denne gang er der tale om Madness at the Darmoon Faire. Som navnet indikerer,...Indlæser mere indhold