Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Rog Phone 6

Stadig den mest hardcore gamingmobil, du kan købe for penge - men denne gang med et godt kamera.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Asus Rog Phone har kørt med sloganet "for those who dare," men det burde bare være "the ultimate gaming phone" - for det er, sådan den ser ud, det er, hvad den yder, og det er, hvad den vil, med alt den har at byde på.

I forhold til design hedder det sort farve for de to almindelige udgaver, mens den hvide Pro-udgave er til dem, for hvem 12/16 GB LPDDR5 ram ikke er nok - her står den i stedet på 18. Den lille almindelige udgave har 256 GB plads, og det burde være nok for de fleste, og så koster den tilmed kun 6.999 kroner. Det hedder 8.799 kroner for mellemmodellen med 512GB plads, og 10.499 kroner for Pro-udgaven, som vi her tester. Hvilket program, der skal bruge 18GB RAM, ved jeg ikke helt, men man kan have mange apps åbne samtidig og stadig have en meget flydende oplevelse.

Rog Phone 6

Specificationer og features er som forventet fra toppen af hylderne. Snapdragon 8+ Gen 1 platformen med Adreno 730 GPU, Android 12 og ROG UI samt Zen UI som brugerflade. To års sikkerhedsopdateringer er dog lige i underkanten til mig, men man er dog garanteret to fulde operativsystemgenerationers opdateringer.

Dette er en annonce:

Displayet er eta 165Hz AMOLED, 1ms, 395ppi, 6,78" 2448x1080, med 720 Hz touch sampling, som er klart det hurtigste, jeg har prøvet, med en kombineret 23ms touch latency. Har man prøvet Nvidia Reflex til sin computer, vil man næppe kunne slå så lav en forsinkelse på hele systemet uden at have adgang til nedgravede formuer i baghaven. Lysstyrken er specificeret til så lavt som 5 nits, 800 nits i gennemsnit og 1200 nits maksimalt, imens farvekorrektheden er på 111.23% DCI-P3, og Delta E <1. Det er ret seriøst det her, du kan lave pro redigering af video på sådan en skærm, og jeg kan ikke huske noget konsumprodukt, der rammer eller overgår 100% DCI-P3. Herudover er der Gorilla Glas Victus, og det er endda coated med noget, der reducerer friktion. Selv her kunne de ikke bare lade standard være standard.

Der er heldigvis et cover inkluderet, uanset hvilken version du køber. Ligeledes medfølger en 65w oplader i kassen til det 6000 mAh store batteri, og der er to ladeporte i stedet for trådløs opladning. Eneste problem er, at vægten rammer 239 gram. Det lyder måske voldsomt, men med en monteret AeroCooler 6 og dit favoritspil på fuld hammer, så drænes batteriet typisk på under to timer. Det er der ikke så meget at gøre ved, andet end at smide køleren, men så risikerer du at skade batteriet på længere sigt, for den er altså ret effektiv.

Rog Phone 6

På siden er der de klassiske Air Triggers. De virker bedre denne gang, synes jeg, og bagsiden af Pro-versionen finder vi et farve-PMOLED display. Denne gang er man gået ned til et 50MP hovedkamera, men med en Sony IMX766 sensor - og det er en kæmpe opgradering fra sidst. Der er 13MP Ultra Wide og 5MP Macro samt 12MP selfie cam. Video er 8k/24fps, 4K/60fps, mens slowmotion rammer 4K/120fps. Højtalerne lyder glimrende, og selv mikrofonen er på højt niveau.

Dette er en annonce:

Vi finder alle moderne forbindelser, Wifi 6E, 2x2 MIMO support, Bluetooth 5.2 med både A2DP, LDAC, AptX HD og AAC. Det er altså godt gået, i en tid hvor sådanne ting ofte spares væk. Der er både gamepad, AeroCooler 6 og en holder så man kan bruge telefonen med forskellige controllere. Køleren, der har 2x2 triggers på i solid kvalitet, bør man som sagt helt klart overveje.

Listen med high refresh rate-titler er måske ikke lang, men ROG Phone har animerede temapakker til flere af dem, og mange af dem er blandt de mest populære spil for tiden. Det er sådan noget som Real Racing 3, Dead Cells, Genshin Impact, AFK Arena, og 60Hz djævlen Diablo Immortal, samt COD Mobile og Streets of Rage 4. Aerocooler 6 formåede at holde enheden på 24 grader (4 under standard ved idle), og når man gamer er temperaturen op til 37 grader, ni grader mindre end uden køler, og støjniveauet er ekstremt minimalt. Selve telefonen har fordampningskammer og store plader, der køler selve chippen. Forklaringen på det hele fylder over 8 sider i informationsmaterialet, så det bliver ikke i denne omgang, at kølingen bliver gennemgået. Men de har været grundige. Meget grundige.

Rog Phone 6

Telefonen sættes op igennem et lille AR spil, og Armoury Crate softwaren giver et sindssygt niveau af indstillinger. Det er dog Game Genie OSD, du kommer til at bruge mest, da det styrer, hvad de fleste spil gør, imens at du spiller.

Lyden er også god, og der er endda reel mellemtone. Jeg havde heller ingen problemer med Wi-fi eller 5G dækning, og så imponerer skærmen virkeligt - så gode farver, så meget lys, rent teknisk slår det her i min optik alle håndholdte konsoller på markedet. Og når man først vender sig til de triggers, der sidder på AeroCooler 6, så virker det hele utroligt gennemført.

Benchmarking gav følgende:

3D Benchmark., Wild life Extreme: 2798
Geek Bench 5: 1318 single core, 4188 multi core, GPU 6623 openCL / 6746 vulkan
PC Mark gav ganske imponerende 17480

Og så er der endelig kameraet, der ærlig talt skuffede mig de sidste par gange. Vi oplever denne gang en seriøs forbedring, ikke på OnePlus 10-niveau, men et på alle måder væsentligt bedre kamera, end Asus før har præsteret. Lav billedstøj, god autofokus, klare farver, minimal billedstøj i mørke områder og en macrolinse, resulterer virkelig i noget, som kan bruges. Asus Rog Phone 6 er en flagskibstelefon, der kan game som få andre enheder, i stedet for en mobil spillemaskine, der lejlighedsvist kan bruges som telefon.
Asus har formået at opgradere alle de svage ting ved 5-serien, og opdateret alle de svage punkter. I min optik er Asus Rog Phone 6 derfor den klart bedste gaming telefon på markedet, særligt for de hardcore mobilgamere.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer


Indlæser mere indhold